Sok, kb.3-4 kilónyi, eléggé töppedt almából mit lehetne csinálni, ha az ember egyedül él?
Lekvár
Kompót
Almalé
Almás pite vagy crumble
Almachips
+ krémlevesekbe lehet almát tenni pl. zellerhez, répához vagy sütőtökhöz jól megy.
Lereszelni, kinyomkodni, lesz belőle almalé.
A kinyomott almát 2 adagban lefagyasztani, ez pont 2 tepsi almás pitéhez való adag.
(Bár én egy tepsivel készítek 3 kg. almából, mert mi dúsan szeretjük.)
Lereszeled, megcukrozod és üvegbe rakod.
Az üvegeket forró vízbe állítsd fejjel lefelé, így biztosan bepattannak a kupakok. A másik lehetőség, hogy lefagyasztod.
Allitsd be a sutot 170-180 fokra.
Vagd ki az almak kozepet (pl a krumplipucoloval)
Kb 1 cm vastag karikara szeletelve tedd egy sutolapra (tegyel a sutolapra sutopapirt, ra az alma-karikakat)
Szord meg fahejjal (ne sajnald a fahejat)
Ha szeretned, szord meg kristalycukorral, en nem szoktam, az alma eleg edes.
Tedd a mar forro sutobe, es varj kb 10-15 percet (elso alkalommal jobb, ha kukkolod ot percenkent, mert sutoje valogatja, mennyi ido kell neki)
Melegen is finom, de a maradekot szobahomersekleten vagy nyaron pl hutoszekreny-hidegen is szeretem. A fenet szeretem. IMADOM!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!