Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sok, kb.3-4 kilónyi, eléggé...

Sok, kb.3-4 kilónyi, eléggé töppedt almából mit lehetne csinálni, ha az ember egyedül él?

Figyelt kérdés
2019. febr. 26. 20:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Almás kalács
2019. febr. 26. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Lekvárt
2019. febr. 26. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Almachipset
2019. febr. 26. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Lekvár

Kompót

Almalé

Almás pite vagy crumble

Almachips

+ krémlevesekbe lehet almát tenni pl. zellerhez, répához vagy sütőtökhöz jól megy.

2019. febr. 26. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Lereszelni, kinyomkodni, lesz belőle almalé.

A kinyomott almát 2 adagban lefagyasztani, ez pont 2 tepsi almás pitéhez való adag.

(Bár én egy tepsivel készítek 3 kg. almából, mert mi dúsan szeretjük.)

2019. febr. 26. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
77%
Pálinkát
2019. febr. 26. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Lereszeled, megcukrozod és üvegbe rakod.

Az üvegeket forró vízbe állítsd fejjel lefelé, így biztosan bepattannak a kupakok. A másik lehetőség, hogy lefagyasztod.

2019. febr. 26. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Almáspitéhez tökéletes. A többiből főzz kompótot. Hűtőben több hétig eláll jól záródó edényben. Csinálhatsz belőle almamártást, de önmagában is finom. Nem kell hozzá tartósítószer, csak cukor, szegfűszeg, fahéj. 4 kiló alma nem olyan sok. Mire megpucolja az ember lánya, kimagozza, máris jóval kevesebb. Szerintem megbirkózol vele.:)
2019. febr. 26. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Gyula Borbás válasza:
cefrét,és kifözni pálesztnek.
2019. febr. 27. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Allitsd be a sutot 170-180 fokra.

Vagd ki az almak kozepet (pl a krumplipucoloval)

Kb 1 cm vastag karikara szeletelve tedd egy sutolapra (tegyel a sutolapra sutopapirt, ra az alma-karikakat)

Szord meg fahejjal (ne sajnald a fahejat)

Ha szeretned, szord meg kristalycukorral, en nem szoktam, az alma eleg edes.

Tedd a mar forro sutobe, es varj kb 10-15 percet (elso alkalommal jobb, ha kukkolod ot percenkent, mert sutoje valogatja, mennyi ido kell neki)

Melegen is finom, de a maradekot szobahomersekleten vagy nyaron pl hutoszekreny-hidegen is szeretem. A fenet szeretem. IMADOM!!!

2019. febr. 28. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!