Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sürgős! Mit tegyek, ha a...

Sürgős! Mit tegyek, ha a ribizlilekvárnál nem sikerül lezárnom vákuummentesen az üveget?

Figyelt kérdés
Dr. Oetker befőzőcukrot használtam, 3:1-eset. Azt írta elég fejtetőre állítani, de nem zárja le az üveget! Tegyem száraz dunsztba, vagy tönkre fog menni?
2010. júl. 2. 01:10
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Tedd be a hűtőbe. Nem hiszem hogy ott megromlik...
2010. júl. 2. 01:35
 2/4 anonim válasza:
82%
legfeljebb penészes lesz
2010. júl. 2. 01:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha már kihült és üvegekben van,akkor tedd be a sütőbe és melegítsd fel,majd zárd le az üvegeket két réteg celofánnal,és így tedd szárazdunsztba. Ha kihült,akkor ráteheted a fedőt. Én inkább egy réteg sütőpapírral szoktam lezárni,mert a fedő felszakíthatja a celofánt.

Még egy észrevétel: lekvárokhoz soha nem használok befőzőcukrot,mert az zselatint tartalmaz. Igaz,hogy a lekvár hamarabb megkeményedik,de ha sütménybe teszem,a zselatin sütés közben kifolyik belőle,és eláztatja a tésztát.

2010. júl. 2. 06:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Vedd ki az üvegből,forrald ujra egy ideig.Még forrón tiszta,száraz üvegbe kell tölteni,ha nincs másik az előző üveget kell kimosni és megszárítani.Hideg vízbe teszek tartósítószert,és abba áztatom a celofánt,befőttes gumival jó feszesen lezárom az üveget vele.Ha kihűlt lehet rátenni még csavaros tetőt-celofán mindíg kell.ZS
2010. júl. 2. 14:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!