Mi van a marhaval, hogy azt ritkan vagy egyaltalan nem daraljak a hentesek?
Figyelt kérdés
Valami olyan bakterium van benne vagy mi van azzal pontosan?2019. jan. 18. 18:07
1/8 anonim válasza:
Hogyne darálnák. Tatárbifszteknek, hamburgerhúsnak is darálnak ha kéred. Én még nem láttam olyan hentest, amelyik ne darálta volna le ha kéred. Nem mindegyik része jó darálva, és a hamburgerhúshoz általában faggyút is szoktak darálni. A marha darálva nem olyan kelendő mint a sertés, azt sok hentes már előre ledarálva kirakja a pultba, és azt biztos el tudja adni. Arról nem beszélve, hogy a marhát legjobb 2× átdaráltatni, lehet ez nem a hentesek kedvenc időhúzása.
2/8 anonim válasza:
Az van, hogy elötte-utána ki kellene az egész darálót mosni, mert nem keverheti az egyes húsféléket.
Máshol - nem MO-on -, ahol hagyománya van a marhahús fogyasztásnak, ott kapsz darált marhahúst is, de ott külön daráló van a disznóhúshoz és külön a marhához.
Szóval nem a hússal magával van baj, hanem hogy túl sok plusz munka lenne vele.
3/8 anonim válasza:
2 ez érdekes mert több helyen is lehet kapni darált sertés és marhahúst összekeverve.
4/8 anonim válasza:
1-es vagyok! Látod, ebben a 2-esnek igaza van, de én még sosem láttam olyan helyet ahol 2 daráló lenne, ugyanazon darálják mint a többit. Viszont az is igaz, hogy a darált hús gyorsabban romlik, tehát azt darálás után ha nem fagyasztod le, pár órán max 1 napon belül fel kell használni.
5/8 anonim válasza:
A 2-es vagyok és nem MO-on élek - itt külön tartják a kétféle húst!
6/8 anonim válasza:
Lehet hogy olyan keveset kérsz, hogy a fele bent maradna a darálóban.
Két kilót már biztos ledarálnak.
7/8 anonim válasza:
Ha egybe darálják a sertés és marhahúst az nem prodléma, mert az így darált húst is főzve fogyasztjuk. A probléma az, hogy a sertéshús nyersen nem fogyasztható, mert súlyos betegséget (trichinellózis) lehet tőle kapni, míg a marhahús igen. Ezért ahol nincs külön daráló a marhahúsnak ott én nem is kérnék darált marhahúst , egészségügyi okokból.
8/8 anonim válasza:
Ahogy az utolsó írja, én is mindig otthon darálom. Nem bízom benne, hogy előtte nem épp sertéscombot, vagy lapockát daráltak benne, ami napi szinten kilószámra fogy, ha már áldozok jó minőségű marhára, mondjuk a tatárhoz, ne kerüljön nyers disznó bele. Valószínű e miatt a macera miatt nincsen ott, ahol nincsen. Ha nincs külön gépe, tisztogatni meg nem akarja, mert nem ad el annyit belőle, akkor inkább nem vállalja a a darálást. Gondolom ez kisebb üzletekben van inkább, ahol nagy a forgalom biztosan megoldják. Ritkán készítek tatár-t, de akkor bélszínt darálok hozzá, kizárólag otthon, nem akarok minden cuhét hazavinni a hentestől, hiába is bízom az üzletben, ahova ezer éve járok, mégiscsak nyersen esszük. Valószínű a macerát akarják elkerülni vele. Ezer éves kézi húsdarálóm van, még nagyanyámé volt, élezve van rendszeresen a legalább fél évszázados(inkább több) masina, de szerintem még 50 évet kibír simán. Nyilván ha főzi az ember, akkor édes mindegy, hogy keveredik, de például hamburgerpogácsát sem süt át alaposan mindenki, én is közepesen átsütve, inkább kicsit még véresen szeretem, tehát ott sem mindegy, pedig azt kevésbé "fánszi" marhából készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!