Átlagosan mennyi ideig tart nektek egy ebéd megfőzése?
meg ha már egyszer megcsinálod, csinálj dupla adagot, és fagyaszd le a felét, következő héten jól jöhet.
ha levest és főételt is csinálsz, próbáld egyszerre, amíg forr a víz pl vágd föl a hozzávalókat, stb.
azt is megcsinálhatod, hogy ha van egy kis időd, "zacskós leveseket" fagyasztasz le, fölvágod a belevalókat, és együtt egy adagot lefagyasztasz, elő kell csak kapni, megfőzni és kész, lényegesen lerövidül a folyamat.
én is nagyon sokat tökölök egyébként, mondjuk én nem főzök mindennap, mert a szüleimmel élek, heti néhány alkalommal, de akkor addig-addig tökéletesítgetem, míg az egész tovább tart mint maga a főzés:)
csinálj sok főzeléket pl, azok is nagyon hamar megvannak, különböző tésztaételek, vagy rakott dolgok, azokat csak be kell tenni a sütőbe és nem kell ott állni.
szia! én minden szombat-vasárnap lányoméknak is főzök, úgy, hogy délelőtt elvisszük nekik.
szóval 5-kor kelek, a menü, leves,húsétel körettel, salátával.bármilyen munkaigányes 8-ra készen vagyok.
megjegyzem legalább 40 éve főzök.
mindig átgondolom pénteken a menüsort. a sütit péntek du. megsütöm.a levescsontot /karajcsont/ vagy más hús alaplét is péntek este megfőzöm.ha bab klesz szombaton azt is péntek este beáztatom.
a húsfélét is attól függően mi készül, előkészítem. szeletelem, klopfolom /hajnalban nem is merném:)/kicsontozom, vagy pácolom, szóval előkészítve megy a hűtőbe.
aztán reggelente mindig megbeszélem magammal a sorrendet.
uborka, káposzta stb, aminek sóban kell állnia azzal kezdem.megpucolok minden zöldségfélét, krumplit, hogy a kosz gyorsan eltűnjön.
levest fölteszem, hadd főjön.közben lehet a hússal, majd a körettel foglalkozni.
végül befejezem a salátát, hogy a lében állni is legyen ideje.
szerintem te is rá fogsz jönni, hogy mi a "kronológiája"
a főzésnek és előbb utóbb nem úszol el az idővel.
hét közben kettőnknek a férjemmel, csak valami egytálételt
ütök össze, max 40-50 perc alatt.
ne csüggedj, minden fiatalasszony belerázódik, és még ha szeret is sütni főzni,akkor aztán igazi konyhatündérré válik.
kitartást és sok örömet kívánok Neked.
üdv-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!