Bejgli recept: főzött töltelékkel?
Figyelt kérdés
Anyukám mindig emlegeti, hogy neki a karácsony fontos része volt a bejgli diótölteléke, amit az ő édesanyja elvileg úgy csinált, hogy tejjel főzte a darált diót. A legtöbb recept, amit találtam ilyet sehol nem ír. Tud esetleg valaki ilyen receptet?2018. dec. 23. 00:51
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Én a dió ls a máktölteléket is mindig "megfőzöm. A diót (mákot) és a cukrot összekeverem, kevés tejet öntök rá és mikróban felfőzöm. Csak annyi folyadék kell, amennyi éppen "eláztatja."
3/4 anonim válasza:
Mi is mindig főzzük a tölteléket.
A diósat: vízben, kevés zsemlemorzsával.
A mákosat: tejben, kevés búzadarával.
Emlékeim szerint a Horváth Ilona szakácskönyvben is így van :D Tudom, ma már annyi szakácskönyv van, hogy ez a nagy klasszikus kiment a divatból, de az én ifjúkoromban még csak ez volt, meg a "Fiatalok főzőiskolája"...
4/4 anonim válasza:
Mi a diósat, mákosat és a gesztenyéset is tejjel főzzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!