Milyen levest készítsek karácsonyra?
Gesztenyekrémlevest szoktam, anyukám tárkonyos pulykaragu levest csinál.
Máshol mindenhol a halászlé, húsleves van.
Attól függ, mi lesz nálad a menüsor többi része.
Nálunk nem leves lesz, de szívesen segítek, ha leírod!
Tokaji borleves
Gundel receptje alapján
Hozzávalók (4 személyre):300ml tokaji hárslevelű,4 db szegfűszeg, 1 db szegfűbors, 1 kis rúd fahéj, 1 db citron héja, 8 tojás sárgája, 20 g kristálycukor.
Egy 1 literes lábosban forraljuk fel a bort, 400 ml vizet és a fűszereket, és kb.5 perciglassan főzzük, majd szűrjük le.
Egy olyan tálban, amit később forrásban lévő víz fölé tudunk rakni (habüst), a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Először csak 1 dl forró, fűszeres bort adjunk a cukros tojássárgákhoz úgy, hogy közben habverővel gyorsan keverjük,majd állandó keverés közben öntsük hozzá az összes bort. Közben készítsük el a vízfürdőt, egy olyan edényt félig töltsünk vízzel, amire rá tudjuk helyezni a habüstöt, kezdjük el melegíteni,amikor forr a viz, helyezzük rá a tálat, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig melegítsük,vigyázva, nehogy a tojássárgája összemenjen. Forrón tálaljuk.
Kettes válaszoló vagyok. Elég nehéz lesz a menüd többi része: rántott hal, sült vörös hús (a kacsa anank számít), krumplival.
Ehhez valami könnyedebb, de magyaros vagy magyaros ihletésű leves illene.
Én valószínűleg gesztenyelevest csinálnék: kis hagymát vajon megpárolni, rá kis kakukkfű, bele natúr gesztenyemassza, felhúzni alaplével, bele kicsi tejszín , de csak egy kortynyi és kész. Könnyed, ünnepi.
Bár, azt hiszem, nem adnék levest ezekhez az ételekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!