Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen levest készítsek...

Milyen levest készítsek karácsonyra?

Figyelt kérdés
Ti milyen levest főztök karácsonyra? Amit nem szeretnék:húsleves, borleves, halászlé, sütőtökkrémleves, brokkolikrémleves. Receptet is kérhetek? Köszönöm!
2018. dec. 20. 12:51
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Gesztenyekrémlevest szoktam, anyukám tárkonyos pulykaragu levest csinál.

Máshol mindenhol a halászlé, húsleves van.

2018. dec. 20. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mi lesz nálad a menüsor többi része.


Nálunk nem leves lesz, de szívesen segítek, ha leírod!

2018. dec. 20. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
Én Tokaji borleves készítek.
2018. dec. 20. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Rántott ponty, sült kacsa és krumplisaláta lesz.
2018. dec. 20. 21:19
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Tokaji borleves


Gundel receptje alapján


Hozzávalók (4 személyre):300ml tokaji hárslevelű,4 db szegfűszeg, 1 db szegfűbors, 1 kis rúd fahéj, 1 db citron héja, 8 tojás sárgája, 20 g kristálycukor.


Egy 1 literes lábosban forraljuk fel a bort, 400 ml vizet és a fűszereket, és kb.5 perciglassan főzzük, majd szűrjük le.


Egy olyan tálban, amit később forrásban lévő víz fölé tudunk rakni (habüst), a tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Először csak 1 dl forró, fűszeres bort adjunk a cukros tojássárgákhoz úgy, hogy közben habverővel gyorsan keverjük,majd állandó keverés közben öntsük hozzá az összes bort. Közben készítsük el a vízfürdőt, egy olyan edényt félig töltsünk vízzel, amire rá tudjuk helyezni a habüstöt, kezdjük el melegíteni,amikor forr a viz, helyezzük rá a tálat, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig melegítsük,vigyázva, nehogy a tojássárgája összemenjen. Forrón tálaljuk.

2018. dec. 20. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Kettes válaszoló vagyok. Elég nehéz lesz a menüd többi része: rántott hal, sült vörös hús (a kacsa anank számít), krumplival.

Ehhez valami könnyedebb, de magyaros vagy magyaros ihletésű leves illene.


Én valószínűleg gesztenyelevest csinálnék: kis hagymát vajon megpárolni, rá kis kakukkfű, bele natúr gesztenyemassza, felhúzni alaplével, bele kicsi tejszín , de csak egy kortynyi és kész. Könnyed, ünnepi.


Bár, azt hiszem, nem adnék levest ezekhez az ételekhez.

2018. dec. 21. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
húsleves, narancsos gesztenye leves
2018. dec. 21. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Végül a sajtkrém leves mellett döntöttem. Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
2018. dec. 22. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Halászlevet húslevest
2019. jan. 15. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!