Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Általatok kreált receptek?

Általatok kreált receptek?

Figyelt kérdés

Gondolom sokan csináltok ilyeneket :) Érdekelne, mik voltak, amiket nem könyvből néztetek, hanem ti kreáltatok, és annyira jó lett, hogy többször is megcsináltátok :D

Mivel ezek nem könyves kaják, receptet is írnátok? Egyrészt hogy tudjam mi van benne, másrészt ami szimpi, talán én is kipróbálom XD


2010. jún. 27. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem egy nagy kaja, es nem is sajat, de en pl nagyon szeretem a halas-kukoricas tesztat. Megfozod a tesztat (en olyat szoktam, amit a porkolthoz is), paradicsomos koncervhalat, meg konzerves kukoricat belekevered, es kesz. :)

Sztem finom, es mivel fozni nem nagyon tok, beerem ennyivel. :)

2010. jún. 27. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy én vagyok-e az első, aki ilyet csinált, de nem receptből van. Szóval ez ilyen "gyorskaja".

Felteszek vizet forrni spagettitésztának. Eközben egy pici olajjal beteszek a mikroba kockára vágott sonkát, pattog meg minden, de ezzel helyettesítem a tűzhelyen való pirítást (persze lefedem). Majd ha ez megvan, tejföl, medvesajt, szerecsendió, pici só és bors, rendes sajt, plusz füstöltsajt rá a sonkára, vissza a mikroba, jól összemelegítem, és mehet rá a megfőtt tésztára.

Én nagyon szeretem, de nem tudom másnak ízlene-e. :)

2010. jún. 27. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Régen készítettem, rég volt olcsóbb a marhahús.

Szép sovány marhahusit vékonyra felszeleteltem, mindkét felét megkentem mustárral, és nagy teflonserpenyőben kevés olajjal fedő alatt megpároltam. Nagyon gyorsan puhul, lehet a mustár miatt (mindenki azt hiszi, attól kemény lesz, de nem), fini omlós lesz. Picit megkapattam, és fűszerpaprikás tejfölös, kevés lisztes habarással leöntöttem, ha túl sűrű volt kicsi vízzel higítottam, ez ízlés dolga. Szinte olyan lett az íze, mint a vadasnak. Hozzáillő köret, esetleg forrázott gombóc, ami majdnem knédli.

Azt is leírom: kb. fél kiló sima liszthez egy evőkanál zsír, 2 púpozott kanál búzadara. Előtte fel lehet tenni a vizet, jó sokat forrni. Több sót bele, mint a tésztafőzéshez. A felforrt vízzel kell kikeverni a gombócnak valót (ezért a sok víz), kicsit keményebbre, mint a nokedlinek. Aztán az evőkanállal lehet szaggatni a vízbe. Ha mind feljön, kész, lehet szűrni, öblíteni. Én imádom, ha marad belőle, másnap pirítok zsemlemorzsát, belekeverem a tulajdonképpen nem is gombóc formájú gombócot, vaníliás tejföllel leöntöm, eszméletlen finom.

2010. jún. 27. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajtszósz saját változatban:

Fél liter tejben 2-3 tömlős sajtot rakok egy kanál vaajat, 3-4 fokhagymát sok-sok majorannát, sót, borsot, és a végén lisztel besűrítem. Ebbe a lötyibe kedvünk szerint (már elkészített) darált húst, főtt brokkolit/gombát, vagy gépsonkát rakunk. Penne tésztával szoktuk enni.

A párom kedvence.

vagy


Egy fej felkockázott hagymát megpirítok, ráöntök egy paradicsomszószt(azt a sima papírdobozos fajtát, amiben nincsenek darabok), só, bors, fokhagyma, oregánó val ízesítem és belekeverek 2 halkonzervet(simát vagy paradicsomosat). Összemelegítem és a végén még 2 tömlős sajtot belenyomok és jól összekeverem.Ezt csigatésztával szoktuk enni.

2010. jún. 27. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös-uborkás-bors kukorica


1 konzervkukorica,1 dobozos tejföl,2-3 darab kis uborka(nem ecetes!),1-2 csipetnyi bors(ízlés szerint)


Kukoricát kiöntöd egy nagy tálba,hozzáadod a tejfölt,összekevered.Beledobod az uborkakarikákat,raksz bele borsot.Egy órára hűtőbe rakjuk,hidegen a legfinomabb.


Múltkor csak ezek a hozzávalók voltak.:D Nagyon finom lett,nem számítottám rá,hogy a bolond agyammal ilyet kisüssek.:D

2010. jún. 28. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit én imádok, az kész ételekből áll:

Krumplipüré, rá egy vagy többféle sajt(legyen füstölt is), ráolvasztani és ha szereted savanyúkáposztát is tehetsz rá. :)

Na én mindig így eszem a krumplipürét. :)

2010. jún. 30. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

süti:

hozzávalók:

háztartási keksz

1 nagy tejföl

egy e.k. vaniliáscukor (1 cs.)

4evőkanál cukor (egy nagy tejfölhöz)

háztartási kekszet leraksz egymás mellé egy tepsibe

ráteszed a tejfölt amit előtte összekevertél vaniliás cukorral és 4evőkanál porcukorral vagy akár kristálycukorral (de ennek csak a felét tedd rá!)

mégegy réteg kekszet teszel a tejfölre,majd megint megy rá a tejföl és mehet rá akár meggy,eper,barack vagy akármilyen gyümölcs, a legtetejére pedig kell tortazselé.ha nem raksz rá tortazselét nagyon csúnya lesz a teteje és nem lesz olyan guszta.

17/L

2010. jún. 30. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Tejfölös-uborkás-bors kukorica


1 konzervkukorica,1 dobozos tejföl,2-3 darab kis uborka(nem ecetes!),1-2 csipetnyi bors(ízlés szerint)


Kukoricát kiöntöd egy nagy tálba,hozzáadod a tejfölt,összekevered.Beledobod az uborkakarikákat,raksz bele borsot.Egy órára hűtőbe rakjuk,hidegen a legfinomabb.


Múltkor csak ezek a hozzávalók voltak.:D Nagyon finom lett,nem számítottám rá,hogy a bolond agyammal ilyet kisüssek.:D



ez egy fél saláta. én olyat ismerek (nemtom milyen salátának hivják) amibe ugyanezek kellenek +főtt krumpli,hagyma,alma ja és a sima uborka helyett pedig ecetes ubi.


17/L

2010. jún. 30. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!