Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki írja le nekem a Máglyar...

Valaki írja le nekem a Máglyarakás receptjét?

Figyelt kérdés
A barátomnak ez a kedvenc sütije és megkért hogy csináljak neki, de nem tudom a receptet.
2010. jún. 27. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.


Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.

(Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)


Elkészítési idő: 30 perc

2010. jún. 27. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
és ez hány személyre van?
2010. jún. 27. 09:14
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2010. jún. 27. 09:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók 8 személyre:


* 6 szép alma

* 1 púpozott mokkáskanál ôrölt fahéj

* 15 dkg sütőmargarin

* 8 szikkadt zsemle

* 1 liter tej

* 4 tojás

* 30 dkg porcukor

* 1 csomag vaníliás cukor

* 25 dkg sárgabarackíz

* a tepsi kikenéséhez:

* sütőmargarin

* zsemlemorzsa


Elkészítés:


Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletben is.) A zsemlét 1 centi vastagra fölszeleteljük - de nem lapjában -, és egy magas falú tepsiben szétterítjük. A tejet fölforraljuk. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukor-

ral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük. Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje. Egy kb. 30x20 centis, magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük. Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk. A barackízt egy kevés (kb. 1 deci) vízzel simára keverjük, és háromnegyedével megkenjük a zsemlét. Sütôben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütôben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot és lekvárt is hozzáadjuk. A rakottasra kenjük, és visszatoljuk a sütôbe. A lángot kb. 15 °C-kal mérsékeljük, a máglyarakást még 15 percig sütjük. A lángot elzárjuk, a sütôajtót kinyitjuk, a habot 10 percig így szárítjuk. Melegen kockákra vágva tálaljuk.

2010. jún. 27. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]


itt beállíthatod, hogy hány főre, s aszerint adja meg a mennyiségeket!

2010. jún. 27. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. jún. 27. 10:03
 7/9 anonim válasza:
pont tegnap csináltam, nagyon fini lett, nyami
2010. jún. 27. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
remélem hogy nekem is sikerül mert szülinapra lesz
2010. jún. 27. 11:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.


Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.

(Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)

2010. jún. 27. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!