Mi lesz nálatok az ebéd?
Kelkáposzta főzelék receptje
Hozzávalók / 6 adag
A főzelékhez
1 kg kelkáposzta
4 db közepes burgonya
1 ek majoranna
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A rántáshoz
1 evőkanál zsír
2 evőkanál finomliszt
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,5 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
Közben a zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
Fedő nélkül, időnként megkeverve 10 perc alatt készre főzzük.
Spenót
Vacsira rakott krumpli lesz
Vasárnapról maradt húsleves, de most nem cérnametélttel, hanem szaggatok bele grízgaluskát.
Paradicsomos káposzta, sült oldalas, kenyér. (Lehet, már elkéstem az ötlettel, attól függ, ti mikor ebédeltek.)
Végül Zöldborsóleves készült és Hentes tokány, szarvacska tésztával. A #2.válaszoló fantasztikus heti menüje alapján. Köszönöm.
De annyi jó ötletet írtatok, hogy még hetekig tudok róla szemelgetni. 😃
Természetesen várom a válaszokat továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!