Milyen egyszerű magyaros ételt főzzek?
Erasmus diák vagyok, és rendeztek egy nemzetközi hetet, ahol mindenki visz vmi nemzeti ételt.
Kérlek, olyat javasoljatok, ami gyorsan megvan, könnyen szállítható és nem kell hozzá sok eszköz, mert koliban korlátozottak a lehetőségeim.
Nagyobb fém lábast tudok szerezni, meg pick kolbász is van a boltban.
Nem szeretnék semmit venni, nem azért mert drága, hanem mert fél év után cipelhetem haza azt is. (ha többet maradnék nyilván lenne értelme beruházni)
Palacsinta
Én amúgy erasmus alatt mindig tarhonyas húst csináltam, imádták
Lángos
Paprikás krumpli
Babgulyás
Csirkepaprikás
Toroskáposzta/székelykáposzta
Túrós csusza
Töltött káposzta
Lecsó
Somlói galuska
Palacsinta
Túró rudi
Aranygaluska
Köszi a válaszokat :)
a túrógombóc magyar? mert én erről nem hallottam, de több oldalon is hozza "magyar receptek" alatt
Kérdező, a túrógombóchoz gyakorlat kell, mert vagy szétesik, vagy olyan kemény lesz, hogy az ablakot lehet kidobni vele, tehát jól gondold meg!
Csinálj egy pörköltet tarhonyával (galuskával lenne az igazi, de az neked macerás), az tipikus magyar kaja és a külföldiek zöme szereti.
16-os többször csináltam már túrógombócot.
Sőt mindig én csinálom a galuskát, nagyi is rám hagyja már. A fő probléma az, hogy kb semmi felszerelésem, mert egy szemeszterre nem hozok egy teljes konhyát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!