Sütésmentes, egyszerű sütik/desszertek?
Ezt az édességet a gyerekekkel együtt szoktam készíteni, egy szuper nasi.
Krémes sütés nélkül
Hozzávalók:
45 dkg szögletes háztartási keksz
2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés nélküli krém)
6 dl tej
2 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítése:
Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk. Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon.
Gesztenyés kocka sütés nélkül
Hozzávalók:
Az alaphoz:
25 dkg darált háztartási keksz
12 dkg puha vaj
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
1 dl tej
A gesztenyés réteghez:
70 dkg gesztenyemassza (édesített)
10 dkg darált háztartási keksz
2 ek.porcukor – ízlés szerint
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma
A csokis tetejéhez:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
Elkészítés:
Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk.
A gesztenyés réteghez a vajat enyhén megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk.
A gesztenyés masszát az alapra simítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára, és kockákra vágjuk.
Raffaello golyók, imádom:
Annyi, hogy én nem flancolok, és mandulát nem szoktam bele tenni, és így is finom.
De a sütőtököt apróra vágod, üres serpenyőben (mikróban) felmelegíted, összezúzod, őrölt dióval kis golyókat gyúrsz belőle, és kókusz-reszelékbe forgatod... én most a hét végén tervezek egy ilyen valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!