Eszterházy ragut hogy készítitek? Tejszínnel is jó vagy tejföl kell bele?
Szia!
Tejszínnel nem jó mert más lesz a texturája...
Esterhazy módra készült husok fűszeres(borsos)-tejfölös mártásban párolódnak.
Én tejszínt használok nem lesz más az állaga, hiszen a tejföl is folyékony, ha kikevered és megmelegíted.
Én ezt a receptet használom:
Hozzávalók:
Fél kg marha rostélyos
1 dl olaj
2 sárgarépa
1 fehérrépa
3 evőkanál mustár
1 dl fehérbor
2 babérlevél
só
1 evőkanál liszt
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a csíkokra vágott Rostélyost, meg az apróra vágott fokhagymát, és félig puhára pároljuk. Közben a sárgarépát és a fehérrépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Mikor félig megpuhult a marhahús akkor rádobjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, a babérlevelet beletesszük és felöntjük még vízzel, hogy ellepje, majd lefedve tovább pároljuk. Mikor a hús megpuhult megszórjuk a liszttel, ráöntjük a fehérbort és kiforraljuk. Végül az egészet öntsük fel a főzőtejszínnel és kicsit még főzzük össze.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!