Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eszterházy ragut hogy készítit...

Eszterházy ragut hogy készítitek? Tejszínnel is jó vagy tejföl kell bele?

Figyelt kérdés
2018. nov. 26. 11:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tejszínnel nem jó mert más lesz a texturája...

Esterhazy módra készült husok fűszeres(borsos)-tejfölös mártásban párolódnak.

2018. nov. 26. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én tejszínt használok nem lesz más az állaga, hiszen a tejföl is folyékony, ha kikevered és megmelegíted.

Én ezt a receptet használom:


Hozzávalók:


Fél kg marha rostélyos

1 dl olaj

2 sárgarépa

1 fehérrépa

3 evőkanál mustár

1 dl fehérbor

2 babérlevél

1 evőkanál liszt

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl főzőtejszín


Elkészítés:


A hagymát kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a csíkokra vágott Rostélyost, meg az apróra vágott fokhagymát, és félig puhára pároljuk. Közben a sárgarépát és a fehérrépát lereszeljük nagy lyukú reszelőn. Mikor félig megpuhult a marhahús akkor rádobjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, a babérlevelet beletesszük és felöntjük még vízzel, hogy ellepje, majd lefedve tovább pároljuk. Mikor a hús megpuhult megszórjuk a liszttel, ráöntjük a fehérbort és kiforraljuk. Végül az egészet öntsük fel a főzőtejszínnel és kicsit még főzzük össze.

Kifőtt tésztával tálaljuk.

2018. nov. 26. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!