Tudnátok egy egyszerűbb receptet adni (hal)?
Még csak ismerkedek a főzéssel.
A halrudat el tudom készíteni, rendes bolti krumplival.
Viszont ugye ezek a halrudak egészségtelenek, és ezért szeretnék valami "igazi" halat.
Olyat ami nem rántott. Ha lehetne sütni.
A halhoz azért ragaszkodok, mert egyébként kajáldákban szoktam enni. Viszont kajáldákban ritkán van hal (olyan helyen ahol menüztetés van).
Szóval a célom az egészséges táplálkozás. Heti szinten legalább egy hal.
26 F
Ilyen szokott lenni a végén. Ez hekkből van. Lehet csomagoltan venni kilósat.
Azt hozzáteszem, hogy ez pl nem filé ugye, szóval valószínűleg van pikkelye, de azt könnyen le lehet kapargatni egy késsel.
Illetve mindkét oldalát lesózod, nem csak a tetejét. :D
Hármas voltam. Szerintem így a legízesebb és legfinomabb a hal, mégis minimalista egyben, nincs szétfűszerezve, és nem is nehéz megcsinálni.
Sok sikert a tanunáshoz.:)
ui: amúgy mit jelent az, hogy rendes bolti krumpli?:D Bocsi, csak nem egyértelmű, de ez most nyers pucolatlan krumplit jelent?:D
Ehhez a halhoz amúgy inkább egy kis rizst, kölest vagy kuszkuszt ajánlok, amire tudsz majd önteni a hal levéből.
Bocsesz a hosszú pofázásért:D
Egyszerű recept: sült hal.
A halat berakod a sütőbe, alá raksz olajat vagy vajat (keveset), megsütöd.
köszönöm a válaszokat
a rendes krumplia amit héjastól árulnak, tehát nem fagyaszott. Van fagyasztott meg rendes. Nem tudtam máshogy megfogalmazni :D
Fokhagymás harcsafilé
Hozzávalók személyenként
1 db nyúzott afrikai harcsafilé
2-3 gerezd fokhagyma
Halak fűszerkeverék
ízlés szerint bors, citrom, petrezselyem
Olaj
Elkészítés:
A halat bedörzsölöm zúzott fokhagymával, megszórom a fűszerkeverékkel, borsozom.
Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleteszem a halat, ráfacsarom fél citrom levét, kevés olajjal megcsöpögtetem. 160 fokos sütőben 30 percig sütöm. Amikor megsült frissen vágott petrezselyemmel megszórom. Krumplipürével tálalom.
Tepsiben sült busa (vagy nagyobb ponty)
Hozzávalók: 1 db kb. 3 kg-os busa, mustár, paprikakrém (piros-arany), só, halhoz illő fűszerkeverék, 5 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 50 dkg burgonya
Elkészítés: A busát megtisztítjuk, fejét és az uszonyait eltávolítjuk, az egészbe maradt törzset sűrűn beirdaljuk. Ezután a törzset kívül-belül megsózzuk, fűszerkeverékkel behintjük, majd mustárral és paprikakrémmel bőven és erősen bedörzsöljük. Az így előkészített halat kb 12. órán keresztül hűtőben tároljuk (pácoljuk). Egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe belehelyezzük az előkészített halat, a karikára vágott hagyma és burgonya kisebb részét a hasüregbe helyezzük, a többit a hal köré terítjük, majd az egészet vékonyan tejföllel betakarjuk. A tepsit fedővel vagy alufóliával lefedjük, és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. A fedő (alufólia) eltávolítása után addig sütjük, míg kissé megpirul. Ezután rögtön tálalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!