Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok egy egyszerűbb...

Tudnátok egy egyszerűbb receptet adni (hal)?

Figyelt kérdés

Még csak ismerkedek a főzéssel.

A halrudat el tudom készíteni, rendes bolti krumplival.

Viszont ugye ezek a halrudak egészségtelenek, és ezért szeretnék valami "igazi" halat.

Olyat ami nem rántott. Ha lehetne sütni.

A halhoz azért ragaszkodok, mert egyébként kajáldákban szoktam enni. Viszont kajáldákban ritkán van hal (olyan helyen ahol menüztetés van).

Szóval a célom az egészséges táplálkozás. Heti szinten legalább egy hal.


26 F



2018. nov. 16. 17:46
1 2
 1/11 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Filézett halat szoktam vajon főzni a tűzhelyen. Csak ráteszem a vajra, lefedem fedővel. Csinálok hozzá rizst, salátát. A salátába teszek paradicsomot, paprikát, reszelt répát, uborkát, kukoricát, ezt összekeverem tejföllel és majonézzel.
2018. nov. 16. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 Miss Endzsi ***** válasza:

[link]

Ilyen szokott lenni a végén. Ez hekkből van. Lehet csomagoltan venni kilósat.

2018. nov. 16. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Sütőben szoktam csinálni, a halat belül (ahonnan el van távolítva a belsőség) jól megsózom, esetleg kicsit feljebb vágom, hogy nagyobb legyen ez a rész, teszek rozmaringot, és zsályát, plusz citromkarikákat. Ráhelyezem egy sütőrácsra a halakat, a tetejüket is lesózom, és rakok rá egy kis vajat.
2018. nov. 16. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt hozzáteszem, hogy ez pl nem filé ugye, szóval valószínűleg van pikkelye, de azt könnyen le lehet kapargatni egy késsel.

Illetve mindkét oldalát lesózod, nem csak a tetejét. :D

Hármas voltam. Szerintem így a legízesebb és legfinomabb a hal, mégis minimalista egyben, nincs szétfűszerezve, és nem is nehéz megcsinálni.

Sok sikert a tanunáshoz.:)

ui: amúgy mit jelent az, hogy rendes bolti krumpli?:D Bocsi, csak nem egyértelmű, de ez most nyers pucolatlan krumplit jelent?:D

Ehhez a halhoz amúgy inkább egy kis rizst, kölest vagy kuszkuszt ajánlok, amire tudsz majd önteni a hal levéből.

Bocsesz a hosszú pofázásért:D

2018. nov. 16. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
100%

Egyszerű recept: sült hal.

A halat berakod a sütőbe, alá raksz olajat vagy vajat (keveset), megsütöd.

2018. nov. 16. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

a rendes krumplia amit héjastól árulnak, tehát nem fagyaszott. Van fagyasztott meg rendes. Nem tudtam máshogy megfogalmazni :D

2018. nov. 16. 20:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Fokhagymás harcsafilé


Hozzávalók személyenként

1 db nyúzott afrikai harcsafilé

2-3 gerezd fokhagyma

Halak fűszerkeverék

ízlés szerint bors, citrom, petrezselyem

Olaj


Elkészítés:

A halat bedörzsölöm zúzott fokhagymával, megszórom a fűszerkeverékkel, borsozom.

Egy tűzálló tálat kiolajozok, beleteszem a halat, ráfacsarom fél citrom levét, kevés olajjal megcsöpögtetem. 160 fokos sütőben 30 percig sütöm. Amikor megsült frissen vágott petrezselyemmel megszórom. Krumplipürével tálalom.

2018. nov. 16. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
írd be a keresőbe, hogy hal receptek - rengeteget fogsz találni pl ezt: [link]
2018. nov. 17. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Tepsiben sült busa (vagy nagyobb ponty)

Hozzávalók: 1 db kb. 3 kg-os busa, mustár, paprikakrém (piros-arany), só, halhoz illő fűszerkeverék, 5 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 50 dkg burgonya

Elkészítés: A busát megtisztítjuk, fejét és az uszonyait eltávolítjuk, az egészbe maradt törzset sűrűn beirdaljuk. Ezután a törzset kívül-belül megsózzuk, fűszerkeverékkel behintjük, majd mustárral és paprikakrémmel bőven és erősen bedörzsöljük. Az így előkészített halat kb 12. órán keresztül hűtőben tároljuk (pácoljuk). Egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe belehelyezzük az előkészített halat, a karikára vágott hagyma és burgonya kisebb részét a hasüregbe helyezzük, a többit a hal köré terítjük, majd az egészet vékonyan tejföllel betakarjuk. A tepsit fedővel vagy alufóliával lefedjük, és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. A fedő (alufólia) eltávolítása után addig sütjük, míg kissé megpirul. Ezután rögtön tálalható.

2018. nov. 17. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Keress rá a neten, hogy ponty chips vagy hal chips. Egyszerű, szálkamentes és finom.
2018. nov. 17. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!