Bevált receptek babsalátához?
babot megfőzni, puhára, de nem szétesősre
póréhagymát és lila hagymát karikára vágva hozzádobom
koktélparadicsomot félbevágva hozzáadni
öntet: 1 dl olaj, 1 ek ketchup, frissen vágott kapor, 2-3 ek ecet, só, bors
1-2 órán át pihentetni a hűtőben
Sós-babérleveles-fokhagymás vízben megfőzöm a babot. Leszűröm, kihűtöm. Jó sok hagymát (lehet lila, vagy vörös) karikára vágok, szétszedem, besózom.
Tojásból,olajból, mustárból, citromléből, sóból,cukorból,őrölt borsból majonézt keverek, aztán ezt összekeverem egy nagy pohár tejföllel.
Végül a lecsöpögtetett babot, a szintén lecsöpögtetett hagymát és a tartárt összekeverem, behűtöm.
Ha gazdagabban akarom adni, akkor teszek hozzá cikkekre vágott főtt tojást, maradék sült-, vagy főtt húst, kockákra vágott sajtot. Így már komplett egytálétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!