Óvodai ünnepségre milyen sütit vigyek?
Nálunk se szabad otthon sütöttet.
Egyszer csináltam kókuszkockát, nem engedték be.
Ha mégis szabadna, akkor ez jó, sok gyerek szereti.
Vaaaagy.....itt van ez
A fiam imádja, eszi is ezerrel. :)
Amúgy csak kíváncsiságból (nincs gyerekem) miért nem engedik be a házi sütit?
Én is linzert mondanék :)
Én amennyire tudom EU-s előírás hogy házi süteményt nem szabad óvodába vinni. Ezt azzal indokolják hogy abba lehet házi tojás például ami szalmonellát okozhat.
Véleményem szerint baromság az egész.
A másik dolog az hogy vannak óvodák ahol ezt lesz.rják, de vannak ahol komolyan veszik.
A bolti süteményt sem szabad úgy bevinni hogy fogod és odateszed a nyugtát is be kell mutatni amivel igazolod hogy tényleg bolti, vagy cukrászdában készült.
Köszönöm a válaszokat, kókusz kocka lesz. :)
Bár a kérdésem nem irányult arra, hogy szabad-e bevinni, külön köszönöm a kedves figyelmeztetést, és a többé-kevésbé helytálló információkat. Kiegészíteném pár dologgal. ;)
Sem EU-s, sem magyar jogszabály nem tiltja a házi sütemények bevitelét óvodákba. A szülők hozzájárulásával adható a gyerekeknek. Ugyanakkor, mivel nem a közétkeztetés része, hanem magánétkezés, nem használható a kiszolgálásához az óvodai edényzet, étkészlet, hűtőszekrény, mosogató. A dolgozói hűtőben tárolható. Az intézménynek ugyanakkor szíve joga a házirendjében szabályozni ezt a kérdést. Van, ahol teljes tiltás van, máshol feltételekhez kötik a bevitelt. Azért szokták mondani, hogy az ÁNTSZ/Nébih/Haccp/EU nem engedi, hogy a szülők ne nyafogjanak a vezető döntése miatt. Ahol csak cukrászdából engednek vinni, ott elgondolkodtató, hogy mi a veszélyesebb, egy hűtés nélkül szállított krémes-tejszínes cukrászdai torta, vagy az otthon 180 fokon hőkezelt pogácsa vagy mézeskalács.
Nálunk bármit lehet vinni az olyan rendezvényekre, amin a szülők is részt vesznek. Minden szülő eldöntheti, hogy a gyereke melyik sütiből ehet. Sőőőt, még házi libasült is lesz.
Aki adott már a gyerekének körúti gyrost vagy a strandon hamburgert, esetleg vitte már vendégségbe, az nyugodjon meg, az oviba bevitt süti sem lesz veszélyesebb.
Még egyszer köszönöm, jó éjt Nektek!
U.i.: Nem baj, ha nem mindenki szereti a mazsolát, mert sokan viszünk sütit, biztos mindenki talál majd olyat, ami neki tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!