Ti mit csinálnátok 500g fagyasztott, vegyes tenger gyümölcséből?
Bele dobsz egy jó kanál vajat a serpenyőbe, rá 3 szép gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 kis chili parikát apróra vágva. 1-2 perc pirítás után ráteszed tenger gyümölcseit, sózod, borsozod. lejjebb veszed a lángot és fedő alatt 10p alatt párolod. Újra nagyobb lángra teszed, nyakon öntöd 1 dl száraz fehérborral és pár percig forralod. A végén 1 marék apróra vágott petrezselyemmel megszórod.
Tésztát főzöl mellé és ha több szafttal szeeted a kagylót, akkor a tészta sós főző vizéből pár kanállal mersz a kagylóra párolás közben.
Amivel tuti nem tudod elrontani:
Olvaszd ki és tedd egy szűrő edénybe kicsepegni, mert rengeteg vizet kiereszt a mirelit tenger gyümölcse sütés közben.
Serpenyőben olvassz fel vajat, ha már felolvadt a vaj akkor apróra vágott fokhagymát piríts bele, és apríts bele petrezselymet ha van, de lehet szárított is, vagy fagyasztott. A tengergyümit csak néhány percig kell forgatni magas lángon, különben gumi lesz. Én csak utólag szoktam sózni tálalásnál. Rizsre vagy tésztára teszem feltétnek.
Másik verzió, hogy a kiolvadt tenger gyümölcseit olíva olajban bepácolod, amibe teszek fokhagymát, őrölt rozmaringot, kevés borsot, citrom levét és hagyod benne állni egy órát. Ez olajostul mehet a felforrósított serpenyőbe. Lehetőleg vas serpenyőt használj, ami a grillezéshez való. Ha ez nincs, jó a VOK is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!