Ti miket szoktatok enni egy héten? Szeretném bővíteni a listámat.
Kezd már ismétlődni és unalmassá válni hétről-hétre amiket készítek.
Bármilyen étel ötletet szívesen fogadok, a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbakig.
Egyszerű az van, ma hagymás-gombás rántottát ettem (erdei gombából, ma is találtam egy keveset :)).
A tojáspörkölt számomra megunhatatlan, legközelebb elmozdulunk egy kedvencem felé és sok borsóval, kis répával és tandori masalával fogjuk készíteni...
A paradicsomos-hagymás dahl nekem annyira bejön, hogy még sárgaborsóból is szeretem, pedig amúgy nem eszem meg ezt a hüvelyest. De millióféle dahl van.
Rakott krumpli? Azt is lehet többféleképpen, én majd kipróbálom gombával, eddig hagyományosan volt, mínusz a hús.
Sokféle pompás zöldségleves is van, holnap hagymaleves lesz buggyantott tojásokkal és fokhagymával (ha van, pórét is teszek bele, most nincs, s az idők folyamán belekerült kis répa, borsó, néha karfiol...), de krumplilevesre fenem a fogam már mióta, a babéros-tejfölös fajtából.
Gombapörkölt is volt és lesz is mostanság és sokféle almás süti is, szezon van. Sütőtökszezon is, abból is lehet sütit, levest tökmaggal és sütőtöktortát is (olyan, mint a répatorta, csak sütőtökkel, még hamarabb elpárolog nálunk).
Levesek; borsó, bab, karfiol, krumpli, gulyás, frankfurti, paradicsom, tojás, gomba, hús leves,
Egytál ételek; rakott krumpli, paprikás krumpli, csilis bab, rakott kel, rakott karfiol, lasagne, milánói, bolognai, carbonara, székely káposzta
Főzelékek; bab, borsó, krumpli, sóska, spenót, vajbab, paradicsomos káposzta, kel káposzta, finom, tök, lencse, sárgaborsó
Egyéb; sültek, rántott hús, rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol, szilvás gombóc, buci nudli, krumplis tészta, túrós tészta, rizses hús, tarhonyás hús, pörköltek, krumpli püré , rizi bizi, rizottó, petrezselymes krumpli, hagymás tört, fasírt, stefánia,
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
pulykagulyás, oktoberfest burgonya , töltött csirkeszárny ,
burgonyás sajtos pite , sós gofri , spenótos tészta , körtés zellerkrémleves, camembert sajt - dióval , áfonyával töltve -rántva, Csókakői kolbászleves,
Pár érdekesebb ételt szedtem össze, amit ettem az elmúlt hetekben.
Reggelire: zabkása aszalt gyümölccsel, fahéjjal, mogyoróvajas magvas kenyér.
Ebédre: csevapcsicsa ajvárral és rizssel, sült hekk, vörösboros répás marharagu burgonyával.
Desszert: Nigella Lawson régimódi csokoládétortája, almás pite.
Vacsorára: hummusz (csicseriborsókrém), tojáskrém, füstölt hal.
A héten főzni fogok: halászlé túrós csuszával, rántott hal majonézes burgonyasalátával, marhapöri nokedlivel és ubisalival és borsófőzelék tükörtojással.
Most volt húsleves, töltött paprika, mustáros tarja és kelkáposzta főzelék pörivel, paprikás krumpli..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!