Milyen likőrt lehet készíteni házipálinkából?
Ittam már több helyen házi pálinkából készült "likőrt" és förtelmes volt. Az a tipikus törköly, szilva, vagy vegyespálinka íze totál kiérződik.
Próbáltam átgondolni a kérdésed, még leginkább az IGAZI barackpálinkából tudok elképzelni baracklikőrt, mert az talán nem üti egymást.
Köménymagos likőr
3 ek cukrot karamellizálj
3 ek köménymagot piríts át benne, s ezt öntsd fel
3 dl vízzel.
Forrald össze és ha kihűlt egy liternyi erős törkölyt adj hozzá. Töltsd üvegekbe, két hét után már fogyasztható.
Ez egy jól bevált, régi családi recept! A dédmamám mindig tartott belőle az emésztés javítására.
Jól gondold meg!
A pálinkaíz mindenképp ki fog érződni belőle, elnyomni nem lehet. Talán, ha mézes ágyaspálinkát készítenél belőle, értelemszerűen fajpálinkából, nem vegyesből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!