Sertéspörkölt. Befejezhetem holnap?
# 2 Kezdetben rátenni? Mikor még tök nyers a hús? Sosem hallottam még ilyet.
Én mindig először zsíron a hagymát üvegesre sütöm, majd megy rá a felkockázott hús. Ezt nagy lángon "pirítom" picit ilyenkor néha meg is pirul a hús, majd levet enged, ezt a levet pár perc alatt elfőzöm, és mindig ezután fűszerezek, majd öntöm fel mindig csak egy kevés vízzel, és főzöm tovább.
Nekünk így bevált, így szeretjük. És nem mellesleg nem szeretem a kötekedőket. Nem kértem tippet, hogyan főzzem.
A másik két válaszolónak köszönöm! :)
Nem tudom, miért akarod holnap befűszerezni, ízesítsd be rendesen, hiszen ha elfőtte a saját levét, akkor már szinte teljesen készen van, ilyenkor alaposan forrald fel, D ne hűtsd ki, hanem, ugyanúgy, mint ahogyan a befőttet száraz dunsztba tesszük, bugyoláld be alaposan plédbe, párnák közé, és holnap délben kiveheted a meleg és puhára párolódott húst.
Ha megfelelően betakargatod, az étel 10-12 órán át 70 fokos marad.
Az ötletet innen merítettem,
és többször kipróbáltam már, ha valamilyen okból hirtelen meg kell szakítanom a főzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!