Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lesz szép egyenes a...

Hogy lesz szép egyenes a kuglóf alja?

Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy bármikor, amikor kuglófot sütök, mire megsül, a tészta egyik fele mindig erősen kidomborodik. Ez mitől lehet? Hogy lehet ezt levinni? Levágni nem szeretném és azután is billeg, hogy kiveszem a formából és "állni" hagyom, hogy lenyomja magát. Miért nem tud leapadni?
2010. jún. 23. 13:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogz mi lehet a gond, én életemben csak egy fajta recepttel süttem és mindig tökéletes lett!!

Csokis kuglóf recept



Hozzávalók:

25dkg liszt,fél csomag sütőport keverj bele + teszek egy kanál szódabikarbonát.

20dkg porcukor, (Én édesitővel, és rendessel szoktam, rendes cukorból 15 dkg..kb, de kóstolás alapján)

1dl tej, (Általában NINCS otthon tej, és vizet haználok!!!)

1dl olaj,

4 közepes tojás,

+ Én teszek mindig vanilia aromát és egy kevés citromhéjat reszelek, vagy rumot...stb..amit szived kiván!!!

+ Bármilyen tábla csoki(Én csak a felét vagy 3/4 használom fel, egy nagynak)



Elkészítés:

A sütőt melegítsd 150-160C,vagy 3-4 fokozatra.A sütőporos+szódabikarbonás liszthez keverd az apró kockákra vágott csokit.Az egész tojásokat keverd el a cukrokkal tejjel (vizzel),olajjal.

Majd a lisztes keveréket add hozzá.A kivajazott-kilisztezett formába öntsük .

A formát, fontos, hogy jól tudd kivajazni. Inkább töltsél több időt vele. Én mindgi a legalacsonyabb fokozaton sütöm..Sajnos időt nem tudok mondani, de olyan 20-25 perc múlva benézek, és akkor szoktam kivenni amikro már a teteje is egy kicsit megpirult(nem nagyon!!) és tűproba is jön persze.

Majd lezárom és egy nagy lapitóra boritom is ki. És mindig nagyon szépen felnőtt. És ki is tudtam venni.

Az eredeti receptben nincs szódabikarbóna, úgyhogy, ha véletlenül nincs otthon akkor nem kell tenni bele.

Szóval szerintem a lényege, hogy lassan süssed. Aztán enm tudom, hogy az is lehet, hogy a sütőpor, szodabikarbóna, vagy a szalakálé mennyisége is befolyásolja esetleg, mivel ha hirtelen megnő a tészta akkor hasad el..Vagyis remélem, hogy jól értelmeztema kérdésedet.

De szerintem probáld ki ezt a receptet és ha bejön akkor süss ezzel.Én nagyon meg vagyok elégedve vele.

2010. jún. 24. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm, majd kipróbálom :)

A tésztám nem hasad, csak abnormálisan megnő az egyik fele, vagy a másik marad le, lehet választani :) Mondjuk nem a legalacsonyabban szoktam sütni, de majd kipróbálom. Legfeljebb a család ismét csokival leöntött kuglóf romot eszik

2010. júl. 1. 22:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!