Loknikat szeretnék mert többek szerint jobban áll mint az egyenes haj meg dúsít is. De hajsütővel fárasztó és nem valami hosszú életű loknikat lehet vele készíteni. A dauerral elérhető lenne a szép hosszan tartó lokni?
Szerintem akik a dauerről írták, hogy roncsol, még sosem próbálták. Én próbáltam.
A dauer a haj fehérjeszerkezetét változtatja meg, mintha eleve úgy születtél volna. (Nyilván az újonnan nőtt hajra már nem hat.) Sokkal kevésbé roncsolja, mint egy hajsütővas, amit minden egyes hajmosás után (gondolom heti 2x biztos) kell használni. Az minden alkalommal égeti, a dauer egyszer hat rá kémiailag. Ráadásul a hajsütővas hullámait hajlakkal kell rögzíteni, ami még nagyobb károkat okoz.
Az egyik barátnőm 3 havonta daueroltatta, amitől úgy nézett ki, mintha természetesen göndör lenne, de neki sem voltak roncsoltak a hajszálai. Annyi, hogy 3 év után a fodrásza azt javasolta, hogy le kéne állnia vele, mert annál tovább nem szabad csinálni, kell pihenőt tartani.
Nekem sem lett tőle roncsolt a hajam, ugyanolyan selymes maradt, mint előtte. Nekem nem lett újracsináltatva. Ahogy nőtt, úgy nézett ki, mintha hajsütővassal csináltam volna, vagyis a nagy loknik nem a fejem tetejétől kezdődtek, hanem lejjebbről, de az is jól nézett ki. 1 év után viszont kiment belőle a hullám.
Nekem 3000 körül volt a dauer, de ez fodrászfüggő. Szerintem 1-2 óráig tartott, míg megcsinálták, de lehet, hogy kevesebb volt, nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!