Valaki ismer vékony tésztájú pizza receptet?
A pizzatészta az egyik olyan tészta aminek valami miatt rengeteg receptje van pedig a pizzatészta nem más mint liszt, élesztő, só, olaj, víz.
Én így szoktam:
60 dkg lisztbe egy fél evőkanál sót elkeverek. 2.5 dkg élesztőt langyos vízben vagy tejben felfuttatok, a tetejére szórok némi kristálycukrot, hogy biztos felfusson.
Ha kész, hozzáöntöm a liszthez. Öntök hozzá még kb 1dl olajat fakanállal összekeverem.
Egy pohárba meleg vizet teszek és addig adagolom a keverékhez amíg egy laza tésztát nem kapok. Persze ekkor már kézzel dolgozom össze. Tényleg lazának kell lennie, majdnem mint a fánk tésztája csak nem kell kidolgozni annyira.
Letakarva kelesztem, majd amikor megkelt, kinyújtom, kicsit széthúzogatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Ráteszem a feltétet és alul felül sütés+ légkeverés, beteszem sülni.
250°-on kb 10 perc alatt megsül.
Nem vagyok oda a nosaltys receptekért, de ez mindig jól sikerül, vagy hússzor megsütöttük már: [link]
Fokhagymapor helyett 1-2 gerezd fokhagymát szoktam beleszórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!