Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tej mentes ételeket...

Milyen tej mentes ételeket ismertek?

Figyelt kérdés
Hosszas vizsgálatok után az orvosok arra jutottak,hogy a barátnőm kisfia nem bírja a tejtermékeket.(szója tejet sem)De ez még nem teljesen biztos,mert lehet,hogy csak egy részére a tejnek.Minden esetre tejmentes diétán van,azaz semmi tejterméket nem ehet,vagy amibe egy kis tej is van. Szeretnék neki annyiban segíteni,hogy segítek neki ilyen ételeket gyűjteni(mert kifogyott az ötletekből). Tehát az lenne a kérésem,hogy aki tud írjon nekem valami jó kis tejmentes receptet.Gondolok itt reggelire,vacsorára adható ételt,főételt,sós süteményt, édességet...A kisfiú egyébként 2 éves. Légyszi küldjetek recepteket=) Előre is köszönöm!
2010. jún. 22. 14:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen értem, az ételek 90%-ába nem kell tej, se túró, se sajt.
2010. jún. 22. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Laktóz-intolerancia 14 napos étrendje, alul pedig részletesen a javasolt élelmiszerek

2010. jún. 22. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A szója tejnek az égvilágon semmi köze a tejhez!
2010. jún. 22. 14:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

az elsőnek igaza van

eszik a kölyök párolt zöldséget, krumplit, tejmentes főzeléket és húst kész...levesek nagy része is tejmentes

kenyeret otthon is csinálhat, ha a pékségben lévőben nem bízik, hogy nincs tejtartalma, még sütemény is van rengeteg, amibe sem szója, sem tej nem kell

bolti felvágott helyett meg házilag készített pástétom, májkrém, tojáskrém ,fasírt, sült hús, sok zöldség vaj helyett meg margarin vagy majonéz

2010. jún. 22. 14:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nyilván a szójaallergia is szóba került, bár a rizs és tönkölytejet így is ihatja a gyerek
2010. jún. 22. 14:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen a szójaallergia is meg még valamilyen allergia,talán rizstej,de az nem biztos. És habár van tejmentes étel van,de azért gondoltam megkérdezem,mert jobb ha minél több van,mert nem ehet ő se mindig zöldséget,meg tésztaféléket.És leginkább az édességekkel van a gond.Vagy pl hogy a gyerekek általában szeretik a joghurtot,pudingot,túrókrémet,túró rudit,...szeretnénk valahogy kárpótolni...főleg ha majd óvodába megy.Szóval a sütik is érdekelnének...
2010. jún. 22. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
A legtöbb sütibe jó a víz vagy zabtej a tej helyett, pudinghoz meg szintén zabtej, vagy létezik laktózmentes tej is. Meg van ilyen csoki is. Biztos rossz neki, hogy nem ehet egy csomó finom dolgot, de hosszú távon talán így sokkal egészségesebben fog étkezni, mint a többiek, és megtanul odafigyelni a táplálkozására.
2010. jún. 22. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányomnak 1,5 éves korától, 1 éven át diétáznia kelltt. A tej ill. tejszármazékok voltak az elsők, amiket lehúztak az "étlapunkról".

Nem kell kétségbe esni, nem olyan vészes...persze ez a gyerkőctől is függ.

A tejet kicseréltem vízre, illetve zabtejre és sinlac hipoallergén tejpépre.

A legtöbb sütemény tej nélkül is elkészíthető (vízzel), semmi baja nem lesz tőle. Bár, a kelt tészták így csak frissen lesznek finomak, másnaposan már szárazabbak.

A tejbegrízt hipoallergén tejpéppel készítettem, a kenyeret sütöttem (vízzel), a vanilia pudingot pedig zabtejjel készítettem.

Arra viszont figyeljetek, hogy sok húskészítményben van tej vagy tejsavó, és ha bármit vesznek, jól olvassák el a hozzávalókat. A tejpor, tejsavó sok esetben adalékként ott van.

Bio boltban lehet kapni olyan készítményeket (sütik, csokik, pékáruk), amikben nincs tej. Ja, az instant kakaó helyett ott a szerencsi kakaó, a karob vagy a cikória, bár senki ne várja, hogy ugyanolyan lesz az így nyert itóka, mint a tejes kakaó.

Ha a neten rákerestek a tejmentes ételekre, sok találat jön fel. Ne csak a laktózra koncentráljatok, mert attól még ott van a tejfehérje is...

Üdv!

[link]

2010. jún. 22. 15:12
 9/9 anonim ***** válasza:

14:57 tejfehérje allergiás nem ehet laktózmentes tejet sem

amúgy miért ne ehetne mindig zöldségeket és tésztafélét hússal ?

2010. jún. 22. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!