Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok valami különleges...

Ajánlanátok valami különleges kaját?

Figyelt kérdés
2010. jún. 22. 09:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%

Citromos gerslis zöldségleves


Összetevők

2 db sárgarépa

1 db petrezselyem

petrezselyem zöld

2 db csiperke

3-4 db kelbimbó

1 db krumpli

1 marék borsó

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 marék gersli (árpagyöngy)

1 db citrom

2 dl tejföl

1 tojás sárgája

1 csokor kapor

olívaolaj

bors


Elkészítés


Olíva olajon lepirítom a feldarabolt répákat, gombát, borsót, majd felöntöm 1,5 liter vízzel. Beleteszem a feldarabolt krumplit, kelbimbót, az egész hagymákat, és beleszórom a jól átmosott gerslit is. Sózom, borsozom. Takarék lángon, lefedve főzöm. Félidőben beleteszem a petrezselyem zöldjét csokorba kötve, és az apróra vágott kapor felét.

Ha már minden zöldség puha, besűrítem a levest a tojássárgájával és a maradék kaporral kikevert tejföllel, belefacsarom a citrom levét, és még egyszer felforralom.


Habarásnál érdemes egy nagyobb tálban kikeverni a tejfölt a tojással vagy a liszttel, felhígítani annyi levessel, hogy forró legyen, és így önteni a fazékba állandó kevergetés mellett. Így szép sima lesz a leves, nem csapódik ki a tejföl.

2010. jún. 24. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

Sült csirke finomszószban


Összetevők

1 egész csirke

10 dkg húsos szalonna

bors

kakukkfű

babérlevél

3 db szegfűbors

1 db sárgarépa

05 liter húsleves

60 ml tejszín

2 evőkanál tejföl

liszt


Elkészítés


A csirkét befűszerezzük a sóval, borssal, kakukkfűvel, és az előmelegített, 160 C-os sütőbe tesszük a szalonnacsíkokkal együtt. Barnára pirítjuk. Amikor kész, a visszamaradt lébe beletesszük a felaprított répát, babérlevelet és szegfűborsot és a húslevest, majd összefőzzük őket.

Mikor k.b. 1,5 dl-ig elpárolog, összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. A lisztből és tejfölből habarást csinálunk, és besűrítjük vele a szószt. Végén borsozzuk ízlés szerint.

Főtt tésztával tálaljuk (széles metélt tésztával mutatós).


Egész csirke helyett csirkedarabokkal is készülhet

2010. jún. 24. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
93%

Tonhalas-répás-almás tészta


Összetevők

0,5 csomag fusilli (vagy bármi, ami nem hosszú és vékony :)

1 gerezd fokhagyma

1 doboz tonhal

1 savanykás alma

1 sárgarépa

0,5 db citrom

k.b. 2 evőkanál olívaolaj

bors

porcukor

bazsalikom (lehetőleg friss, de jobb híján a szárított is megteszi)


Elkészítés


Megfőzöm a tésztát a fokhagymával, hagyom kihűlni.

A répát zöldséghámozóval vékonyra szeletelem, az almát szintén vékonyra vágom. A halat óvatosan szétszedem.

Az olajat kikeverem a citromlével, pici porcukorral, fűszerekkel, majd összekeverem a tésztával.

Összeforgatom a répával, almával, végül a hallal. Egy órát pihentetem a hűtőben.

2010. jún. 24. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

Zöldhagymás palacsinta


Összetevők

20 dkg liszt + 1 evőkanál liszt

2 db tojás

3 dl tej

1 csokor újhagyma

2 dl tejszín

szerecsendió

5 dkg vaj


Elkészítés


Hagyományos módon palacsintát sütünk. Kevés vajon megpároljuk a szeletekre vágott újhagymát, majd a palacsinták közepére halmozzuk, és feltekerjük. Póréhagymamártással tálaljuk. Ehhez a karikára vágott póréhagymát a vajon megpároljuk, az evőkanálnyi liszttel meghintjük, tejszínnel, sóval, szerecsendióval ízesítjük.



Finomabb ha a párolt hagymára teszünk még felvert tojást.

2010. jún. 24. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
91%

Hétvezér tokány


Hozzávalók

* 2 fej vöröshagyma,

* 3 evőkanál olaj,

* 30 dkg marhalábszár,

* 30 dkg sovány sertéscomb,

* 30 dkg borjúhús

* Só,

* pirospaprika,

* 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors,

* 4-5 gerezd fokhagyma,

* 1-2 rozmaringág,

* Néhány szál friss kakukkfű

* 1 kicsi, hegyes zöldpaprika


Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. Annyi vízzel öntjük le, hogy éppen csak ellepje, majd lefedve, időnként megkeverve egy óráig pároljuk. A sertéshúst a marhahúshoz hasonlóan feldaraboljuk, és a marhahúsba keverve sóval, borssal megszórjuk. A rozmaring- és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba. A fokhagymát megtisztítva, apróra vágva adjuk hozzá. Még egy órát együtt puhítjuk, majd a szintén csíkokra vágott borjúhúst is belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vizet öntünk hozzá. A végén a leve olyan sűrű legyen, mint a paprikásé. Tálalás előtt a kis, hegyes paprikát karikákra vágva a tetejére szórjuk.


Klasszikus körete a galuska, illetve a tarhonya

2010. jún. 25. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim válasza:

Szia!


Én nem főtételt ajánlok. Ha esetleg szeretnél finomat enni, és van rá alkalmad, Pesten, Budaörsön, és Érden van Koppány bolt, és van nekik, vaddisznó-bivaly-szürkemarha-mangalica-szarvas termékeik, és a kolbászok isteniek. Én és családom annyira szeretjük, ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kis különlegességet, és finomat enni.

2010. jún. 25. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
2010. jún. 26. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!