Ajánlanátok valami különleges kaját?
jaj, hát rengeteg különlegeset tudok ajánlani :D Direkt konyhareformot tartok itthon xD
Az ananászos csirkemell tényleg finom<3
De figyelj ;)
Chilis-mézes spagetti csirkehússal
Ijesztően hangzik előre, tudom, de egy szál tészta nem marad belőle soha ha megcsinálom :D anyuék, tesóim, mindenki rájár :D
Főzd ki a tésztát
Teflonban melegíts mézet, és azon pirítsd meg a vékony csíkokra szelt répát és hagymát,majd kaliforniai paprikát, ha összesütötted csöpögtess rá szójaszószt, tegyél bele 1-2 chilipaprikát, és alaposan süsd össze. Öntsd fel főzőtejszínnel, tegyél bele ízlés szerint mustárt (amúgy 1-2 tk.), tejfölt és kavargasd amíg össze nem sűrűsödik. Természetesen só, bors.
A csirkemellet szeld apróra, és egy másik edényben süsd meg, és pirítsd meg jól, majd keverd bele a szószba, végül a szószt a tésztával keverd össze :D
ISTENI finom! :D
SZALONNÁBAN SÜLT KELBIMBÓKRÉM ZSEMLEKRUTONNAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 db zsemle,
½ csomag mirelit kelbimbó,
szeletelt bacon szalonna,
Hozzávaló még:
Húsleves kocka,
2 fej fokhagyma,
Olaj,
Majoranna,
2 evőkanálnyi liszt
Egy húsleveskockával ízesített lében feltesszük forrni a kelbimbót. Amíg puhul a zöldség, felszeleteljük a zsemlét 1 fej fokhagymával való megdörzsölés után egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát.Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet.Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemlekrutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonnák a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.
TARJATEKERCS, TEJFÖLÖS RETEKSALÁTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 csomag retek,
20 dkg főtt, füstölt tarja,
doboz tejföl,
A kamrapolcról:
borecet,
olívaolaj
A megmosott retkeket a reszelő nagylukú oldalán lereszeljük. Megsózzuk és pár csepp borecettel összekeverjük és félretesszük. Pár szál reteklevelet megmosunk és apróra vágunk. A sonkát pedig vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A sonkaszeletek felét apró kockákra vágjuk és beletesszük a serpenyőbe. Megborsozzuk és pár percnyi pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott retekleveleket is. 1-2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál mustárral és a tejföl felével besűrítjük ezt a keveréket. Pár perc elteltével elkészült a töltelékünk és nincs más hátra, mint a sonkaszeletek megtöltése. Óvatosan kiterítjük a hússzeleteket, majd ráhalmozva a tölteléket szépen feltekerjük őket. A félretett retket kinyomkodjuk , hozzákanalazzuk a maradék tejfölt és egy alapos kevergetés után már tálalhatunk is.
Teknős saláta
Elkészítési idő : 45 perc
Hozzávalók:
saláta levelek
tojás: 4 + 1 díszítésnek( fõtt )
150g csirke (füstölt, de szerintem a fõtt csirke mell is megfelel)
1 db póréhagyma
2db alma
100g sajt
150g dió + 2 fél díszítéshez, salátaöntetek : majonéz
Tegyél egy tálba folpackot, és vissza felé tedd bele a hozzávalókat.
1 réteg - reszelt tojásfehérjét,
2 réteg - vágott füstölt húst,
3 réteg - majonézt,
4 réteg - szeletelt póréhagyma gyűrű,
5 réteg - a reszelt alma (több savas),
6 réteg - a majonézt,
7 réteg - reszelt sajttal,
8 réteg - a sárgáját,
9 réteg - a majonézt,
10 réteg - apróra vágott dió.
Joghurtos-kekszes bundában sült tarja
Hozzávalók:
2 pohár (4 dl) natúr joghurt, korpovit keksz, só, bors, fokhagymakrém, 4 nagy szelet tarja
Elkészítés:
A joghurtot ízesítsd a sóval, borssal és fokhagymakrémmel, forgasd bele a tarjaszeleteket és egy éjszakán hagy benne állni (a hűtőben). A kekszet tedd zacskóba és húsklopfolóval törd prézli állagúra (vagy botmixerrel), és forgasd bele a pácolt tarját. Tedd egy sütőzacskóban egymás mellé egy tepsibe, és közepesen meleg sütőben kb. 45-50 perc alatt süsd meg. Kívül ropogós, belül omlósan puha lesz. Ízlés szerinti körettel kínáld. Ha nincs otthon sütőzacskód, tegyél sütőpapírt a tepsi aljára és jól fedd be a húst alufóliával.
Kókuszkrémes nyúlpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 evőkanál olaj a sütéshez
- 1 nyúl, darabokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 zöldpaprika, csíkokra vágott
- 1 piros paprika, csíkokra vágott
- 1 chilipaprika, darálva
- 1 nagy paradicsom - a hámozott, magozott, finomra vágott
- 400 ml csirkehúsleves
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 160 ml kókusz tejszín
Elkészítés:
Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten. Süssük a nyúlhúsdarabokat amíg a megpirulnak, majd tegyük át egy nagy serpenyőbe.
Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, piros chili paprikát és addig kevergessük, míg a hagyma átlátszó nem lesz. Ezek után tegyük a nyúlhúshoz.
Adjuk hozzá a paradicsomot, csirkehúslevest, sót, borsot, és forraljuk fel. Pároljuk közepes lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül. Vegyük ki a nyúlhúsokat és tartsuk melegen, majd a zöldségeket ismét forraljuk fel, amíg a folyadék a felére csökken.
Ha ez elkészült, tegyük vissza a nyúlhúst és öntsük bele a kókusztejet. Óvatosan keverve addig főzzük, amíg megmelegszik. Rizst ajánlunk hozzá köretnek.
Meggyes csirkemell
Összetevők
1 kg csirkemell
kb. 2 dl olaj
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
fél TV paprika
grill fűszerkeverék
Hbors
üveg meggybefőtt
Elkészítés
A hagymát a fokhagymával, a paprikával és a paradicsommal összevágom. Az olajon addig párolom, míg jó puha lesz minden. A csirkemellet kockákra vágom és a hagymás alapon fehéredésig párolom. Utána teszek rá borsot és a grill fűszerkeveréket! Egy kevés vizet öntök rá (kb 1 dl) és lefedem. A meggyet kiszedem az üvegből és kb. 10 perc múlva a csirkemellhez keverem, két evőkanál meggylevet is teszek rá. Készre párolom (a végén 10 percig fedő nélkül).
Gyors rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom!
Arab leves
Összetevők
1/2 kg borsó
1 vöröshagyma
4 burgonya
1 kis konzerv paradicsompüré
1 tk pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só
bors
ételízesítő
csipet cukor
3 tojás
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a borsót és a felkockázott burgonyát, majd 3-4 percig pirítom. Belekeverem a paradicsompürét és a pirospaprikát, felengedem vízzel, majd fűszerezem. A tojásokat felverem, és amikor a zöldségek megfőttek, belecsurgatom a levesbe.
Kukorica krémleves
Összetevők
0,5 kg morzsolt kukorica
só
bors
szerecsendió
2 dl tejszín
2 db burgonya
3 db főtt tojás
Elkészítés
A kukoricát és a kockára vágott burgonyát sós vízbe puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük borssal, szerecsendióval és felöntjük tejszínnel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk.
Natúr szelet sárgarépás takaróval
Összetevők
1 db csirkemell filé
1 kg sárgarépa
1 natúr tömlős sajt
1 csokor petrezselyem
1 húsleves kocka
lapkasajt
1 dkg vöröshagyma
olaj
só
bors
kevés liszt
Elkészítés
A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe mártjuk és megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, és szintén megsütjük.
A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymához adjuk. Összepároljuk (víz nem kell hozzá!!!), a leveskockát beletesszük, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, akkor a petrezselymet a tömlős sajtot hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a sajt eloszlik benne. Jénai edénybe lerakjuk a csirkemelleket, ráhalmozzuk a répatakarót, és a tetejét lapkasajttal borítjuk. Így toljuk be a sütőbe, és a sajtot ráolvasztjuk.
Bármilyen húsból készíthető, tetszés szerint. Olaj helyett zsírral is készíthetjük. Gyümölcstorta formában is készíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!