Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok valami különleges...

Ajánlanátok valami különleges kaját?

Figyelt kérdés
2010. jún. 22. 09:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Ananászos csirkemell? Nagyon fini, bár nem tudom, ez mennyire különleges neked :D
2010. jún. 22. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
96%

jaj, hát rengeteg különlegeset tudok ajánlani :D Direkt konyhareformot tartok itthon xD

Az ananászos csirkemell tényleg finom<3

De figyelj ;)

Chilis-mézes spagetti csirkehússal

Ijesztően hangzik előre, tudom, de egy szál tészta nem marad belőle soha ha megcsinálom :D anyuék, tesóim, mindenki rájár :D

Főzd ki a tésztát

Teflonban melegíts mézet, és azon pirítsd meg a vékony csíkokra szelt répát és hagymát,majd kaliforniai paprikát, ha összesütötted csöpögtess rá szójaszószt, tegyél bele 1-2 chilipaprikát, és alaposan süsd össze. Öntsd fel főzőtejszínnel, tegyél bele ízlés szerint mustárt (amúgy 1-2 tk.), tejfölt és kavargasd amíg össze nem sűrűsödik. Természetesen só, bors.

A csirkemellet szeld apróra, és egy másik edényben süsd meg, és pirítsd meg jól, majd keverd bele a szószba, végül a szószt a tésztával keverd össze :D

ISTENI finom! :D

2010. jún. 22. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

SZALONNÁBAN SÜLT KELBIMBÓKRÉM ZSEMLEKRUTONNAL



HOZZÁVALÓK:


Ami a dobozban volt:


2 db zsemle,


½ csomag mirelit kelbimbó,


szeletelt bacon szalonna,


Hozzávaló még:


Húsleves kocka,


2 fej fokhagyma,


Olaj,


Majoranna,


2 evőkanálnyi liszt



Egy húsleveskockával ízesített lében feltesszük forrni a kelbimbót. Amíg puhul a zöldség, felszeleteljük a zsemlét 1 fej fokhagymával való megdörzsölés után egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát.Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet.Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemlekrutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonnák a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.


TARJATEKERCS, TEJFÖLÖS RETEKSALÁTÁVAL



HOZZÁVALÓK:


Ami a dobozban volt:


2 csomag retek,


20 dkg főtt, füstölt tarja,


doboz tejföl,


A kamrapolcról:


borecet,


olívaolaj



A megmosott retkeket a reszelő nagylukú oldalán lereszeljük. Megsózzuk és pár csepp borecettel összekeverjük és félretesszük. Pár szál reteklevelet megmosunk és apróra vágunk. A sonkát pedig vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A sonkaszeletek felét apró kockákra vágjuk és beletesszük a serpenyőbe. Megborsozzuk és pár percnyi pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott retekleveleket is. 1-2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál mustárral és a tejföl felével besűrítjük ezt a keveréket. Pár perc elteltével elkészült a töltelékünk és nincs más hátra, mint a sonkaszeletek megtöltése. Óvatosan kiterítjük a hússzeleteket, majd ráhalmozva a tölteléket szépen feltekerjük őket. A félretett retket kinyomkodjuk , hozzákanalazzuk a maradék tejfölt és egy alapos kevergetés után már tálalhatunk is.

2010. jún. 24. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

Teknős saláta


Elkészítési idő : 45 perc


Hozzávalók:

saláta levelek

tojás: 4 + 1 díszítésnek( fõtt )

150g csirke (füstölt, de szerintem a fõtt csirke mell is megfelel)

1 db póréhagyma

2db alma

100g sajt

150g dió + 2 fél díszítéshez, salátaöntetek : majonéz


Tegyél egy tálba folpackot, és vissza felé tedd bele a hozzávalókat.


1 réteg - reszelt tojásfehérjét,

2 réteg - vágott füstölt húst,

3 réteg - majonézt,

4 réteg - szeletelt póréhagyma gyűrű,

5 réteg - a reszelt alma (több savas),

6 réteg - a majonézt,

7 réteg - reszelt sajttal,

8 réteg - a sárgáját,

9 réteg - a majonézt,

10 réteg - apróra vágott dió.

2010. jún. 24. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja


Hozzávalók:

2 pohár (4 dl) natúr joghurt, korpovit keksz, só, bors, fokhagymakrém, 4 nagy szelet tarja


Elkészítés:

A joghurtot ízesítsd a sóval, borssal és fokhagymakrémmel, forgasd bele a tarjaszeleteket és egy éjszakán hagy benne állni (a hűtőben). A kekszet tedd zacskóba és húsklopfolóval törd prézli állagúra (vagy botmixerrel), és forgasd bele a pácolt tarját. Tedd egy sütőzacskóban egymás mellé egy tepsibe, és közepesen meleg sütőben kb. 45-50 perc alatt süsd meg. Kívül ropogós, belül omlósan puha lesz. Ízlés szerinti körettel kínáld. Ha nincs otthon sütőzacskód, tegyél sütőpapírt a tepsi aljára és jól fedd be a húst alufóliával.

2010. jún. 24. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
91%

Kókuszkrémes nyúlpörkölt


Hozzávalók 4 személyre:

- 4 evőkanál olaj a sütéshez

- 1 nyúl, darabokra vágva

- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva

- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva

- 1 zöldpaprika, csíkokra vágott

- 1 piros paprika, csíkokra vágott

- 1 chilipaprika, darálva

- 1 nagy paradicsom - a hámozott, magozott, finomra vágott

- 400 ml csirkehúsleves

- 1 teáskanál só

- 1 teáskanál őrölt fekete bors

- 160 ml kókusz tejszín


Elkészítés:

Melegítsük meg az olajat egy serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten. Süssük a nyúlhúsdarabokat amíg a megpirulnak, majd tegyük át egy nagy serpenyőbe.


Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, piros chili paprikát és addig kevergessük, míg a hagyma átlátszó nem lesz. Ezek után tegyük a nyúlhúshoz.


Adjuk hozzá a paradicsomot, csirkehúslevest, sót, borsot, és forraljuk fel. Pároljuk közepes lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül. Vegyük ki a nyúlhúsokat és tartsuk melegen, majd a zöldségeket ismét forraljuk fel, amíg a folyadék a felére csökken.


Ha ez elkészült, tegyük vissza a nyúlhúst és öntsük bele a kókusztejet. Óvatosan keverve addig főzzük, amíg megmelegszik. Rizst ajánlunk hozzá köretnek.

2010. jún. 24. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Meggyes csirkemell


Összetevők

1 kg csirkemell

kb. 2 dl olaj

2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

fél TV paprika

grill fűszerkeverék

Hbors

üveg meggybefőtt


Elkészítés


A hagymát a fokhagymával, a paprikával és a paradicsommal összevágom. Az olajon addig párolom, míg jó puha lesz minden. A csirkemellet kockákra vágom és a hagymás alapon fehéredésig párolom. Utána teszek rá borsot és a grill fűszerkeveréket! Egy kevés vizet öntök rá (kb 1 dl) és lefedem. A meggyet kiszedem az üvegből és kb. 10 perc múlva a csirkemellhez keverem, két evőkanál meggylevet is teszek rá. Készre párolom (a végén 10 percig fedő nélkül).

Gyors rizzsel vagy hasábburgonyával tálalom!

2010. jún. 24. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

Arab leves


Összetevők

1/2 kg borsó

1 vöröshagyma

4 burgonya

1 kis konzerv paradicsompüré

1 tk pirospaprika

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

bors

ételízesítő

csipet cukor

3 tojás


Elkészítés


Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a borsót és a felkockázott burgonyát, majd 3-4 percig pirítom. Belekeverem a paradicsompürét és a pirospaprikát, felengedem vízzel, majd fűszerezem. A tojásokat felverem, és amikor a zöldségek megfőttek, belecsurgatom a levesbe.

2010. jún. 24. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

Kukorica krémleves


Összetevők

0,5 kg morzsolt kukorica

bors

szerecsendió

2 dl tejszín

2 db burgonya

3 db főtt tojás


Elkészítés


A kukoricát és a kockára vágott burgonyát sós vízbe puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük borssal, szerecsendióval és felöntjük tejszínnel. Kockára vágott főtt tojással tálaljuk.

2010. jún. 24. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
93%

Natúr szelet sárgarépás takaróval


Összetevők

1 db csirkemell filé

1 kg sárgarépa

1 natúr tömlős sajt

1 csokor petrezselyem

1 húsleves kocka

lapkasajt

1 dkg vöröshagyma

olaj

bors

kevés liszt


Elkészítés


A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Lisztbe mártjuk és megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, és szintén megsütjük.

A sárgarépát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymához adjuk. Összepároljuk (víz nem kell hozzá!!!), a leveskockát beletesszük, és puhára pároljuk. Ha megpuhult, akkor a petrezselymet a tömlős sajtot hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a sajt eloszlik benne. Jénai edénybe lerakjuk a csirkemelleket, ráhalmozzuk a répatakarót, és a tetejét lapkasajttal borítjuk. Így toljuk be a sütőbe, és a sajtot ráolvasztjuk.


Bármilyen húsból készíthető, tetszés szerint. Olaj helyett zsírral is készíthetjük. Gyümölcstorta formában is készíthető.

2010. jún. 24. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!