Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen időigényes reggelik...

Milyen időigényes reggelik vannak?

Figyelt kérdés
Unom, hogy mindig vajas felvágottas kenyér, rántotta, májkrém, bundáskenyér, melegszendvics, virsli a reggeli. Én eddig gondoltam pirított sertésmájra főtt krumplival, az angol reggelire és a piedonés hagymás babra. Ezek viszonylag egészségesek is :) Van idónk reggelízni, korán is kelek így írhattok még ötleteket mert ezektől a rohanós reggeliktől hányok. Kenyér kenyér hátán, tojásos reggelik..áh..
2018. aug. 23. 15:20
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
2018. szept. 2. 20:52
 22/22 anonim ***** válasza:

Ha reggelire lángost szeretnék sütni, este ezt a receptet készítem el.

Azt szeretem benne, hogy akár 2 hétig is eltartható a hűtőben.

Ez egy nagyon nagy adag, mérettől függően kb.30-35 db lángos .

Bármikor lehet sütni belőle, sütés előtt fél órával kiveszek annyit amennyi szükséges.

Hűtős kefíres lángos

Hozzávalók:

1 kg búzaliszt (BL55)

2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

300 g kefir

4 evőkanál étolaj

1 evőkanál só

1 csapott evőkanál kristálycukor

200 ml 2,8%-os tej

50 g élesztő (friss)

Elkészítés:

A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Liszthez adjuk a tojásokat, sót, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk, dagasszuk.

Ezután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.

Ha állt már 3-4 órát, gombócokat tépünk belőle, és olajos kézzel kihúzkodjuk.

Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.

(Másnapig hagyjuk a hűtőben és utána süssük. Szerintem minnél tovább áll a hűtőben persze a 2 héten belül, amíg eltartható, annál finomabb.)

2018. szept. 2. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!