Milyen időigényes reggelik vannak?
Palacsinta/amerikai palacsinta.
Készíthetsz pékárukat házilag is, ha van hozzá türelmed/kedved/elég jól mozogsz a konyhában.
Zabkása gyümölcsökkel, vagy zabpalacsinta, banános palacsinta. Tükörtojás sült virslivel. Tejbegríz, lecsó (hús nélkül).
Vagy van az szenya, mikor kivagod a kenyér belsejét, serpenyőben kis olajon hagymát pirítasz meg sonkát, vagy bacont, de úgy hogy a belső nélküli kenyér körbe fogja. Ráütsz egy felvert tojást, s mikor kezd megsülni, megfordítod, ráraksz egy lapsajtot és a kenyér belsejét. Párszor atfordítod, míg a két oldala megsül. Nagyon finom és laktató.
Hát, nézd, én amikor szállodába nyaralni megyünk, ott nagyon szeretem az ilyeneket, de akkor, ha ELÉM TESZIK.
De hogy én pacsmatoljak velük (kivéve, ha adott helyzetben - pl. jeles alkalmakkor, vagy meglepetésből) - egy rohanós reggel előtt - na az kizárt dolog.
Amúgy lágytojás, sült/főtt virsli, tükörtojás, sült tojás, meg amiket írtál, bár szerintem a máj burgonyával az már ebéd, ahogy a Bud Spencer féle hagymás bab/chilis bab se épp reggelire való (bár hát ízlések és pofonok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!