Túrórudi tej nélkül?
Lehet hogy hülye a kérdés..
De már itt is szerencsét próbálok.
Igen tudom hogy a túróhoz kell tej meg a csokihoz is.
De barátnőm tejérzékeny és már évek óta nem evett túrórudit. És megszeretném lepni. Valami módon kikerülhetem a tejet?
Sürgős lenne erre a válasz mert nemsokára hónapfordulónk van és a kedvében akarok járni.
Tudni kellene, hogy tejcukor érzékeny vagy tejfehérje érzékeny.
Ha "csak" tejcukor (laktóz), akkor van már laktózmentes túrórudi.
Ha tejfehérje, akkor az első által javasolt növényi készítményből lehetne otthon valami túrórudiféleséget készíteni.
Csináltam már kölesrudit, az azért egy kicsit lightos ízű, zsírszegény, de nem rossz.
Túró rudira emlékeztető dolgot inkább kókuszból készítek, múltkor ugyan tejszín is volt benne, de épp ma készítettem kókusztejszínt, gondolom, azzal is működni fog.
Nem lesz teljesen túró rudis, mivel a tejtermékeknek nagyon egyedi ízük van, amit mással nem lehet emulálni, de azért a túrót még egész jól meg lehet közelíteni. Kókusz, zsiradék, citrom, édesítő, már ez egész jó kis műtúrót ad, a kókusztejszín már egy extra szint lesz szerintem.
Lehet, hogy előny, ha valaki szereti a kókuszízt, szerencsére én igen. Főleg túróutánzatnak nem zavar, kávéban már más.
A csokihoz nem kell tej, ezt ki mondta? A túró rudihoz eleve az étcsoki megy. Én házit használok, garantáltan tej- és cukormentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!