Karancs 3T tűzhely tapasztalat? Nekem minden elég benne.
Beköltöztünk egy régi hàzba, ahol egy ilyen típusú ránézésre nagyon régi darab van. Szeretek sütni, de eddig soha nem volt gàzsütőm.
Ezen fokozat sincs. Lehet tekergetni ahova az ember gondolja, kisebb-nagyobb lángra, ráírva semmi, kb érzésre kell és csak alul süt.
Eddig 5 süti/kalácsból 5 a kukában landolt. Legutóbb már sírtam elkeseredésemben.
Minden megszárad, megég, közben a belseje majdnem nyers. Kisebb lángon is alul már kezd megégni, közben a teteje nyers a kelt tésztának pl.
Kérem, aki ismeri ezt a jószágot, adjon tanácsot hogyan kell használni.

Ez egy békebeli darab, hogy örültem neki annak idején.
Csak már ki emlékszik rá, hogy kell benne sütni

Próbáld ki:Sűtő aljába +tepsi,benne víz
Egyenletessebb a sütés.
Illetve a sütihez több zsiradék,olaj.Jobban átszurkálni a sütit😋

Ne téglát...
"Békebeli" sütőkbe,anno áztalott vizes palat,agyag darabokat tettek.
Ezért írtam a vizes tepsit😂
Én a palackos gáztűzhelyhez szoktam,költözés után vezetékes gáz van.Időszámitás elötti szinte a tűzhely,nem egyenletes a gáz ;/,a plusz vizes tepsi,és a sütő több figyelmet igényel...

Az én régi Karancsomban 2 db tetőcserép van. Nem szoktam beáztatni, nagyjából középső fokozaton sütök mindent. Egyenletesebb a hőelosztása így, mint a cserép nélkül.
Nekem bevált a cserép, valószínűleg a tégla is hasonlóan működhet.

6.# vagyok, kérdezted, hogy a tégla vagy a cserép miatt nem veszi át a szagot a süti?
Soha nem tapasztaltam ilyesmit. A tetőcserepeim újak voltak, ha meg használthoz jutsz és nem elég tiszta, egyszer megmoshatod.
Jó sütést neked, klassz dolgokat lehet csinálni egy régi tűzhelyen is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!