Hogy kell makrélát sütni?
Fagyasztott, belezette, rajta van a feje és a farka. Most olvasztom ki, és sütőben sütném. Némi fűszer van itthon, ill. halak fűszersó is.
Igaz, hogy csak frissen szabad megenni? (Mennyi ideig, ha hűtőben tárolom?)
Mivel senki nem válaszolt, megörökítem a hálás utókornak, hogy NE csinálja...
Bedörzsöltem fűszersóval, csepegtettem rá citromlét, olajban, sütőben megsütöttem. Ronda állat ez a makréla, az íze sem nyűgözött le, kicsit kesernyés lett, talán a citrom vagy a fűszer miatt (nem égett meg!).
Soha több nem akarok ilyesmit látni a konyhában...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én is sóval szoktam bekenni, a belsejébe héj nélküli citromszeleteket és petrezselymet teszek. Jénai tepsibe szoktam tenni, kis olajjal alá, egy kevés vízzel meglocsolom, alufóliát teszek rá (és lefejezem előtte)
szerntem a citromoddal volt a baj, azért lett keserű
sajnálom, hogy az első próbád rosszul sült el, mert nagyon finom íze tud lenni, Omega3 zsírsavban gazdag, egészséges étel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!