Ki kell önteni a rizset a zacskóból főzés után. A zacskót ne edd meg!
2018. júl. 25. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
2/17 anonim válasza:
rossz zacskósat vettél akkor ha gumi ízü.
nálam jó szokott lenni, és ugyanolyan, mintha simát főznék. az egy különbség h a zacsis drágább.
2018. júl. 25. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
3/17 anonim válasza:
Nyilván nem egyformák a rizsek, ha zacskós, ha nem. S ízlések és pofonok. Van, aki szereti a basmati rizst, szerintem pocsék ízű, én egész életemben kerülni fogom. Ez ilyen.
Nehéz elképzelnem, hogy a bezacskózás elront egy jó rizst. Te nem szereted azt a fajtát, amit próbáltál, ez lehet az ok.
2018. júl. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
4/17 anonim válasza:
Ami az időt illeti, a sima rizsfőzés kb. 2 perc munkáját nehéz alulmúlni nálam (az a 20 perc, ami a teljes főzési idő, az nekem belefér, bármikor előre meg tudom főzni napokra), szóval ebben egyetértünk :D De van, aki a sima rizsfőzést elrontja vagy valamiért mégis a zacskós jó neki. Végülis ez az ő dolga. Palacsintaport és muffinport is vesznek, pedig az már elég röhejes. De sokszor ilyen az ember. Zabkásaport is vesz, pedig mennyire könnyű s gyors az normálisan is...
2018. júl. 25. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/17 anonim válasza:
Én is főztem már simát és zacskósat is, nem érzékelek hatalmas különbséget a kettő között.
2018. júl. 25. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 Duenna válasza:
Rizsfőzés: nem egyszerű, de nem is őrdöngősség. Mérd ki a rizset egy hőálló üvegtálba (tudni kell, hogy a rizs háromszorosára dagad főzéskor). Mosd meg, öntsd le róla a mosóvizet. Tegyél bele háromszor annyi vizet, mint amennyi a rizs. Tegyél bele sót, 1-2 evőkanál olajat, vagy ennek megfelelő zsírt. Kóstold meg a vizet, ha kell, tegyél bele még sót. Fedd le a hőálló üvegtál fedőjével. Tedd be a sütőbe, sütőrácsra. Kapcsold teljes hőre. 45 perc múlva kapcsold ki a sütőt, de még egy fél órára hagyd benn a sütőben a tálat. Utána tálalhatsz.
2018. júl. 25. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/17 anonim válasza:
Biztosan nem tud rendes rizst csinálni.
Én szoktam mindkét fajtát. A sima tényleg sokkal jobb, mint a zacskós. De nem mindenkinek ugyanaz ízlik. Nekem nem gumi ízű, de ízetlen és keményebb, mint a rendes.
2018. júl. 25. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
8/17 anonim válasza:
A sima rizshez olaj is kell, ugye ahogy megfuttatjuk/pirítjuk az elején, én attól rosszul vagyok. A zacskósat meg bevágom a forró vízbe és kész. Sokkal kevésbé terheli a gyomromat.
2018. júl. 25. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
9/17 A kérdező kommentje:
Ha teflonosban csinalod nem kell ala olaj. En sosem teszek bele mert nem ragad le.
2018. júl. 25. 14:24
10/17 anonim válasza:
Egyes :D
Kérdező, nem tudom, egy sima rizst ugyanannyi idő megfőzni, és a jó minőségű össze sem fog tapadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!