Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Apa megkért hogy főzzek de...

Apa megkért hogy főzzek de hogyan?

Figyelt kérdés

apa csirkepörit szeretne és megkért hogy csináljak , csirke felsőcombból

ez egy hülye kérdés lesz de a félsócombot csontozzam ki és vágjam kockákra ? vagy így ahogy van egészbe pörinek ?



2018. jún. 30. 09:15
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
szerintem egybe kell hagyni , de nem vagyok benne biztos szóval valaki segítsen
2018. jún. 30. 09:16
 2/16 anonim válasza:
91%
Egyben is belerakhatod meg ki is csontozhatod es kisebb darabokra vaghatod. Ahogy kenyelmesebb:D
2018. jún. 30. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
aha értem köszi
2018. jún. 30. 09:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egyben kell hagyni. Ha nem faluról szerzett, akkor pillanatok alatt megfő, így egyben is. Többit tudod?
2018. jún. 30. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én jobban szeretem kicsontozva,de csontosan is elkészítheted természetesen. Ízlés kérdése.☺
2018. jún. 30. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a kérdező még nem nagyon főzött ilyesmit. Valaki, akinek van jól bevált receptje, írja már le neki (és nekem :D ) lépésről lépésre. Köszi!
2018. jún. 30. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
80%

Én combfiléből szoktam készíteni.

Le kell bőrözni és ki kell csontozni a combot, a húsát nagyobb darabokra vágni.

Vöröshagymát apróra vágom, zsírban üvegesre pirítom. Paradicsomot apróra vágom, és pirítom a hagymával együtt pár perig. Utána beleteszem a húsdarabokat, és fehéredésig kevergetem.

Mikor már mindenhol fehér, sózom, borsozom és füstölt paprikát teszek rá. Kicsit kevergetem még szárazon, aztán felöntöm kevés vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat.

Ezután beleteszek két három szár zellert, mert nagyon szeretjük így.

Fedő alatt, közepes lángon fél órát főzöm, utána leveszem a fedőt és még pár percig rotyogtatom.

Nokedlival és tejföllel tálalható.

2018. jún. 30. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
84%
Csirkepaprikásnál egyben teszem bele a combokat. Szokásos módon, jó sok apróra vágott vöröshagymát teszek fel üvegesre párolni zsiradékon, majd mehet bele az őrölt pirospaprika. Ilyenkor takarékra veszem, hogy ne égjen meg a fűszerpaprika, vagy ha villanytűzhelyed van akkor félre kell húzni kicsit. Egyből mehetnek rá a combok, amiket átforgatok a szaftos hagymával, majd felöntöm vízzel, épp csak ellepje. Vissza teszem lassú tűzre rotyogni, közben besózom, borzosom, és felszelek paprikát, paradicsomot. Ezeket is bele szórom, és már csak főnie kell takarékon fedő alatt. Időnként ellenőrzöm, hogy van -e megfelelő lé alatta. Végül van aki betejfölözi, én nem szoktam, hanem tejfölös uborkasalátát készítek mellé. Köret nálam nokedli, vagy orsótészta.
2018. jún. 30. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

most kezdtem el főzni "tanulni" , és még nem csináltam csirkéből pörit, sertés pörköltet már igen és jó lett

eddig csináltam : Milánóit, pörit, töltött paprikát, spenótót, csilisbabot,rakott krumplit, rántott húsokat

2018. jún. 30. 10:14
 10/16 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2018. jún. 30. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!