Apa megkért hogy főzzek de hogyan?
apa csirkepörit szeretne és megkért hogy csináljak , csirke felsőcombból
ez egy hülye kérdés lesz de a félsócombot csontozzam ki és vágjam kockákra ? vagy így ahogy van egészbe pörinek ?
Én combfiléből szoktam készíteni.
Le kell bőrözni és ki kell csontozni a combot, a húsát nagyobb darabokra vágni.
Vöröshagymát apróra vágom, zsírban üvegesre pirítom. Paradicsomot apróra vágom, és pirítom a hagymával együtt pár perig. Utána beleteszem a húsdarabokat, és fehéredésig kevergetem.
Mikor már mindenhol fehér, sózom, borsozom és füstölt paprikát teszek rá. Kicsit kevergetem még szárazon, aztán felöntöm kevés vízzel, hogy éppen ellepje a húsokat.
Ezután beleteszek két három szár zellert, mert nagyon szeretjük így.
Fedő alatt, közepes lángon fél órát főzöm, utána leveszem a fedőt és még pár percig rotyogtatom.
Nokedlival és tejföllel tálalható.
most kezdtem el főzni "tanulni" , és még nem csináltam csirkéből pörit, sertés pörköltet már igen és jó lett
eddig csináltam : Milánóit, pörit, töltött paprikát, spenótót, csilisbabot,rakott krumplit, rántott húsokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!