Zacskós csirkemellre sajt?
Hali! Holnap csinálok zacskóban sült csirkemellet, persze befűszerezem előtte, de nem tudom, hogy merjek-e reszelni rá sajtot, mert félek, hogy ráég... vagy csak megbarnulna és ráolvad? 150 fokon szoktam sütni, úgy 30-35 percig. Esetleg írhattok még, hogy mit tegyek a zacsiba (gyümölcsöt, gombát? stb..)
Köszi szépen! 19/F
én még nem sütöttem zacskóban, de ha tennék sajtot, akkor a csirkébe tölteném vhogy. vagy csinálnék a husi mellé sajtos burgonyát.
amúgy ügyes vagy, hogyhogy fiú létedre erre vállalkozol?
Köszönöm az eddigi válaszokat! Tölteni nem akarok (vagyis nem tudok) a csirkemellbe, ugyanis vékonyra szeletelem őket, hogy szépen átsüljenek. De például lehetne két szelet közé betenni, na majd azt is megpróbálom :D
De holnap majd a második válaszoló által javasoltat próbálom ki, abból tuti nem lesz baj, és én is hasonlón gondolkoztam.
((( Egyébként amatőr szinten testépítő vagyok, így fontos, hogy mit, mennyit és mikor eszek, amikkel nem akarom leterhelni anyumat, ezért inkább a legtöbbször magamnak csinálom a kaját, ami általában rizsből és csirkemellből áll, és néha szoktam variálni az ízeket, mint most a sajttal, különböző fűszerekkel, de múltkor tettem a zacsiba pár szelet almát, na az sem lett rossz ;) )))
ja, bocs, nem :))) én az első voltam.
asszem, itt az ideje aludni menni :)
én voltam tegnap a hülye :)))
tudom, hogy nem ez volt a kérdésed, de elmondanék valamit, aztán vagy megfogadod, vagy nem :)
én sajnos, cukorbeteg lettem 3 évvel ezelőtt. nem az lesz cukorbeteg, aki sok csokit vagy cukrot eszik - ez tévhit. mindazonáltal vannak olyan ételek, amelyek hirtelen erőteljes vércukorszint-emelkedést okoznak. ilyen például a rizs is.
ma már, mint gyakorlottabb cukorbeteg, tudom, hogy az ételeket célszerű összepárosítani, hogy az a szénhidrátmennyiség, amit egy étkezés során a szervezetembe beviszek, 30%-ban tartalmazzon gyorsan felszívódó, és 70%-ban lassan felszívódó szénhidrátokat.
tehát amikor rizses ételt csinálsz, akkor érdemes a rizs egy része helyett vegyes zöldségköretet készíteni, a gyümölcs is is jó (bár a gyümölcs a hiedelmekkel ellentétben nemcsak gyümölcscukrot tartalmaz). én is imádom a gyümölcsökkel összesütött húsokat.
a főételhez vagy előtte fogyasztott nyers saláta is ugyanezt a hatást jelenti (vagyis alacsony a vércukorszint-emelő hatása).
a rizshez ilyen értelemben nagyon hasonlít a burgonya is, illetve a tészták. a burgonya esetén én most már az alacsonyabb keményítőtartalmú piros burgonyát szoktam venni, és sima tészta helyett durumtésztát.
sima rizs helyett én barnarizst használok. ennél ki kell tapasztalni, hogy kell jó puhára főzni. szerintem megéri kísérletezni - magamnál látom, hogy sokkal kevésbé emeli a vércukrot.
egyébként tök jó, hogy főzöl, a csajok le lesznek nyűgözve. az én pasim séf, és őt is imádom nézni főzés közben, ahogy átszellemülten pakolja a lábasokat :)))
a barátommal, amikor megismerkedtem, majdnem hanyatt vágta magát attól, hogy az egyik kedvenc kajám a csirkemell és a brokkoli.
az első sokk után megfogadta: kimeríti a témát, és azóta rendszeresen ilyen ételeket készít.
sokszor szokott variációkat készíteni brokkolis csirkemellragukra, vagy egyszerűen összepirított zöldségekre kis szója- és worcestershire-szósszal meglöttyintve. nagggyon fincsi az is :) (ilyenkor a zöldségeket és a húst külön-külön kell elkészíteni serpenyőben, majd a végén összezuhintani az egészet.)
Köszi a tanácsokat!!!:) Hát jah, nem valószínű, hogy a rizs miatt kialakulhat cukorbetegség. Tudom, hogy a barna rizs több szempontból jobb ( glikémiás index, rosttartalom stb..)
próbálkoztam is a főzéssel, csak az a baj vele, hogy kb 2x annyi ideig kell főzni, és még aztán is kemény marad egy kicsit nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!