Milyen levest főzzek holnap?
Nálunk pár napja bazsalikomos paradicsomleves volt húsgombóccal.
Lejárt szavatosságú élelmiszert én ennyi ido után marnám használnék fel
Banános málnalevest készítek ma, mert jönnek az unokáim és ezt imádják.
Más gyümölccsel is lehet készíteni, eperrel, szederrel, vagy ribizlivel is nagyon finom.
Banános málnaleves
Hozzávalók
2 db banán
30 dkg málna /vagy más gyümölcs/
1 cs vaniliás cukor
5 dl tej
2 dl tejszin
2-3 evőkanál cukor /ízlés szerint/
Elkészítés:
A málnát leturmixolom és átpaszírozom.
A banánt, az átpaszírozott gyümölcsöt a többi hozzávalóval együtt leturmixolom és néhány órára hűtőbe teszem.
Ez egy nagyon finom, egyszerű ,
főzés nélkül elkészíthető leves.
A száraz rizstésztának megfelelő körülmények között tárolva,nem lehet semmi baja.
Ha friss tésztalapokról van szó, akkor inkább dobd ki.
A gyümölcsleveseken kívül még a zöldség levesek, mint: karfiol, karalábé, tök leves, paradicsom leves, vegyes zöldség leves,
De jó lehet még: a savanyú krumpli leves, a savanyú tojásos leves, hasonlók is
Szerintem semmiféle levest ne főzz, meleg van főzés közben is, meg utána sem esne jól. Ilyen időben maximum gazpacho-t tudok elképzelni.
Nyáron nincs nálunk két fogásos menü, ki bírja azt ilyen melegben?
Nálunk van 3 fogásos ebéd is (próbálok egyszerűen főzni, de néha kell leves és sokszor kell desszert s ez a kettő nem mindig elég ebédre), nem okoz semmiféle gondot, a konyhám elég hűvös. Kenyeret is sütünk, pedig az 50 perc (a főzés több, de jóval kisebb energiafogyasztással, ergo hőtermeléssel)... Lekvárt viszont télen fogok főzni, most csak befőttnek teszem el a dolgokat (víz nélkül, ezek egy részéből lesz a lekvár).
De ha meleg van, akkor is kell néha leves.
Persze az lehet nyers is, de nálunk ritkán az. Gyümölcsből lehetne nyers, de a gyümölcsöt simán megesszük. Nyers "gazpachót" szoktam készíteni.
Csatlakozom a többiekhez, leginkább a könnyed s akár hidegen is ehető vagy savanykás levesek esnek jól, de attól még bármilyen levest lehet főzni ilyenkor is. Este 12 órából hazaesve pedig egy jó kis meleg, zsíros leves is jóleshet valakinek...
Én télen-nyáron szinte kizárólag vegyes zöldségleveseket főzök. A napokban hagymaleves volt s még ma is az lesz (de az evolúciót nem kerülhette el, van benne borsó, répa, brokkoli, most krumpli is), beleütött tojásokkal. Egy igazán könnyed levessel (úgy értem, kevés pucolnivaló zöldség) nincs sok meló és nem kell mellette állni sem. S ehetjük 2-3 napig.
A száraz rizstészta nem hinném, hogy könnyen meg tudna romlani, ha nem látszik rajta semmi, én megenném.
A rizstésztához nem értek, de másfél hónap soknak tűnik, úgyhogy kidobnám.
Nálunk tegnap este fokhagyma krémleves volt, pirítossal, reszelt sajttal.
Vacsorára bőven elég volt.
Ebben a kánikulában nem bírunk enni.
Hidegen készülő uborka leves
Hozzávalók kb. 2 főre:
25 dkg uborka
2 dl joghurt vagy tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
citromlé
só
kapor
1 közepes paradicsom
ásványvíz
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk kb. 20 percig.
Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és a hűtőben tároljuk tálalásig.
Tálaláskor apró paradicsomkockákkal meghintjük, kaporral díszíthetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!