Milyen levest főzzek ezekből? (hó vége van sajnos, így semmit nem tudok venni)
Fél kg szemes bab, 3 szál sárgarépa, krumpli, hagyma, paradicsomlé, fűszerek, liszt, búzadara, zsír van otthon, SEMMI MÁS! Semmilyen hús nincs a levesbe, még egy árva darab szalonna se.
A második biztos, hogy káposztás kocka lesz.
Bab levest főznék ezekből, igaz nem való a káposztás tésztához.
Krumpli leves, paradicsom leves
Hús nélkül is finom a bableves, de én is mást csinálnék utána, nem káposztás tésztát.
Tócsni pl nagyon finom és laktató mellé. reszelj bele egy kis hagymát, úgy még finomabb.
A káposztás tésztát hagyd holnapra, ami elé tényleg jó egy könnyű kis krumplileves, vagy paradicsomleves.
A zöldségekből csinálhatsz finom levest.
Én így szoktam: Kis olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, a répát karikára vágom, vagy amihez épp kedvem van, a krumplit kockára. Ráteszem a répát a hagymára, kicsit párolom, majd felöntöm vízzel, és beleteszem a krumplit, beleteheted a babot is. Fűszerezem, készre főzőm. Amolyan hamis gulyás.
Vagy csinálhatsz a pariléből is levest: fehér rántást szoktam csinálni a lisztből olajon, ráöntöm a paradicsomlevet, felhígítom, fűszerezem, rakok bele egy egész hagymát, ha nincs otthon hozzá tészta akkor kenyérrel tálalom.
Halas-krumpli:
A megpucolt krumplit karikára szeled, és egy sort leraksz belőle egy lábasba, megsózod. Majd a tetejére egy sor karikára szelt hagyma, ismét krumpli, ismét hagyma... a legfölső sor is krumpli legyen. Felöntöd annyi vízzel, hogy a tetejét 1-2 cm-rel felülmúlja. Szórsz rá törtpaprikát + egy fél diónyi zsírt rá, és felteszed főni.
Titok: nem szabad belekavarni!!!
Max. a legtetején a habzó törtpaprikát kavargasd, hogy bele a lébe főjjön, és ne az edény falára rakodjon!!! Ha van akár halászlé-kockád, vagy gulyás-leves-kockád, sokat dob az ízén!!!
Köszönöm a tippeket, tegnap este főztem meg, mert a férjem és én is itthonról hordjuk a kaját a munkahelyre, ami nekem csak egy hónapja van.
Végül tócsni lett, és hamis gulyás, ma este meg babfőzelék lesz hagymás paprikás zsírral.
6-osnak pedig köszönöm az építő jellegű hozzászólását, de fel nem foghatom, hogy a részletek ismerete nélkül hogy merészelt ilyet válaszolni.... (kedden kapok először fizetést, közel egy év munkanélküliség után, az összes tartalékunk odalett, a 3 fős családunknak 30 ezer forintból kellett megoldanom a havi kaját, és most még a gyerek is beteg lett, kapásból 5 ezret hagytam ott a patikában. Igen, igazad lehet, tényleg nem tudom beosztani a pénzt....., örülök, hogy neked van mit a tejbe aprítanod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!