Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen zöldségekből főztök...

Ti milyen zöldségekből főztök a héten?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nagyon drága minden, piacon is, auchanban is 400 forinton alul répát sem lehet venni, ami azért télen viszonylag olcsó. Nagyon unalmas már a karfiol, a brokkoli, a burgonya, a zöldséglevesek amiket kelbimbóból, zöldborsóból, répából, karalábéból stb főzök, most volt húsleves is. A hétre töltött tököt terveztem kapormártással, de az auchanban hibás főzőtököket árultak, a piacon pedig még kérdéses, hogy kap-e a párom (most ment el vásárolni) szóval az a baj, hogy nem nagyon tudok miből főzni mert a legtöbb étel már unalmas és kell a változatosság. Levesekkel vagyok bajban, hiszen 1 éves babám miatt kell és már főztem krémleveseket (karfiol, brokkoli, zeller), raguleveseket (gulyás, babgulyás, krumpligulyás) és egyéb leveseket (húsleves, csontleves, zöldségleves). Napi 5 adag zöldséget, gyümölcsöt próbálok belecsempészni az étrendünkbe, csak hát nehéz, mert nincs sok választás olyan is, ami a pénztárcánknak kedvezne (pl legutóbb édesburgonya krémlevest terveztem, de 1 db burgonya volt 400 ft). Felétek minek van viszonylag elfogadható ára?
2018. jún. 6. 08:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A zöldborsó van szezonban, nem is értem, miért nem említetted.

Ha édesburgonyát keresed, az Aldiban meg a lidlben kilója az általad írt ár, nem darabja.

Cukkini szintén 3-400 ft/kg, aldiban, lidlben. Van már friss tavaszi káposzta, zsenge répával, cole slownak megcsinálva ez a legjobb köret.

Kapható zsenge karalábé, amiből leves, rakott vagy töltött karalábé is készíthető.

Menjetek piacra, ne Auchanban vásároljatok!

Kaphatók friss erdei gombák, érnek a bogyós gyümölcsök is. A tök jelenleg olyan zsenge, hogy fölösleges főzelékezni, töltsd, rántsd!

Süsd a zöldségeket tepsiben, blansírozd, párold vajon roppanósra friss zöldfűszerekkel! Kísérletezz bátran!

2018. jún. 6. 13:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Ne akarj mindent szétfőzni, pürésíteni, párolni! Minél több nyerset egyetek, annak van a szezonja.
2018. jún. 6. 13:18
 13/15 A kérdező kommentje:

De, van piac, parom ma kapott jo aron fozotokot 😄

Mi nem vagyunk szegenyek, csak en sokallok 800-900 forintot sajnalok 4 db korteert (annyi van egy kg-ban). Igyekszem minden napra felirni valamit, ami altalaban 2 heti kaja igy 2 hetre 20.000 foribtbol megvan az ebed, a hidegkaja meg mindig mas. En nekem az elkeszitesi mod az unalmas, nem a zoldsegek. De sok otletet kaptam, koszi :)

2018. jún. 6. 13:19
 14/15 A kérdező kommentje:
De jo, hogy a telefon mindent atjavit. A sokallok utan nem kell a sajnalom szo es a 2 heti az 2 napi akart lenni eloszor.
2018. jún. 6. 13:21
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Tavaszi zöldségek

--Fejes saláta, -> a spenóthoz hasonló főzeléket, vagy levest is készítek

--spenót, -> a főzeléken kívül készül belőle spenótos-túrós lasagne, spenótos-ricottás ravioli, spenótos quiche, spenótos tészta.

--sóska, -> levest, főzeléket és mártást készítek legtöbbször,de salátában is nagyon finom néhány zsenge levél.

--rebarbara,-> krémleves, kompót, crumble, pite,

--spárga, -> krémlevesnek, csőben sütve, sütőben vagy grillezve baconba tekerve, rántva, rakottan, rizottónak, párolva hollandi mártással, nagyon szeretem, amikor szezonja van, sokszor kerül az asztalra.

sárgarépa, -> készítek főzeléket, krémlevest, köretet sütőben sütve kevés balzsamecettel,pitét, tortát, de olyan ételekbe is becsempészem, mint a spagetti szósz, a sültek mellé is mindig teszek, ha darált hússal készítek rakott ételt mindig teszek bele egy finomra reszelt répát, senki sem veszi észre.

karalábé, -> sokszor főzök levest, főzeléket, rakott karalábét, töltött karalábét, salátát, csirkemellel ragut,a rántott karalábé rudacskák a gyerekek kedvence.

zöldborsó, -> leves, krémleves, főzelék, tokány, pörkölt, saláta vagy csak egyszerűen vajon párolva köret készül belőle.

cukkini, -> Nagyon változatosan elkészíthető, semleges íze miatt bármilyen ételbe jól beilleszthető; ragukban, pörköltben, lecsóban, rakott ételekben, rántva, töltve, főzelékben, levesnek, salátának , csak a fantázia szab határt.

2018. jún. 6. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!