10 kg koktél paradicsomból mit csináljak?
savanyúságot, lecsót, paradicsompürét.
a koktélparadicsom íze verhetetlen. Mintha olasz paradicsom lenne.
Aszalt paradicsomot.
1. A paradicsomokat hosszában félbevágom, eltávolítom a zöld csumát, majd kiskanállal kiszedem a magját.
2. Egy tepsit kibélelek alufóliával, picit meglocsolom olívaolajjal és ráteszem a paradicsomokat, vágott felükkel felfelé. Sózom, borsozom.
3. Az elérendő végeredménytől függően 100-120C-os sütőben szárítom. Félig szárított paradicsomhoz 120C-on 4 órát, teljesen szárítotthoz 100C-on 9-10 órát.
4. A félig szárított paradicsom csak 1-2 hétig áll el, a teljesen szárított sokáig. Sterilizált üvegben olívaolajjal öntöm fel, amit ízlés szerint fűszerezni lehet (fokhagyma, bazsalikom, oregano, kakukkfű, stb.). Nem extraszűz, kifejezetten semleges, lágy ízű olaj jobb hozzá. A teljesen szárított simán eláll csak úgy, egy dobozban, olaj nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!