Miért rak valaki egész borsot az ételbe?
Húslevesbe csak azt teszek, nem őröltet. Mivel sokáig fő, kiadja az ízét.
Egyébként is le szoktam szűrni a levét, amikor elkészült, úgyhogy nem harapunk rá. :)
Mi egészet szoktunk beletenni a levesbe,szürésnél amúgyis kiszedjük. De más ételekbe őrölten tesszük bele.
Nekem egyik rokonom imádta szétrágcsálni az egész borsot.
1. vagyok. Ti is írjátok a hogy a húslevesbe ezt használjátok, de senki nem eszi meg.
Ami még eszembe jutott, hogy ha ecetes halat csinálok, azt kifejezetten úgy érdemes készíteni, hogy benne vannak az egész borsok, hagyma, babérlevél. Aki nem szereti megenni egészben, na ott tényleg keresgélni kell, ha kivesz magának valaki egy adagot, mert akár a hal alján is megbújik egy-kettő úgy, hogy észre sem veszi, aki fogyasztja. Én speciel nem szeretem, de mindenkinek más az ízlése, simán összerágja, vagy lenyeli egészben. :) Nincs azzal sem gond.
Jobban kijön az íze, mint az őröltnél, de ha nem szereted, egy kis kocka alakú gézbe csavard bele, akkor nem kell szemezgetni.
Mi a húslevesbe is így tesszük, aki meg szereti elrágni, annak ott az egész gézcsomag, ki tudja szedni belőle.
A lányom utálta a köménymaggal készült ételeket, végül azokat is így csináltam por helyett, azóta mindent megeszik.
Imádom a borsos szalámit , főleg amiben egész borsszemek vannak.
A zöldborsmártás egy szép szelet grillezett hús mellé, nagyon jó.
A káposztás tészta frissen tört borssal az igazi, kifejezetten szeretek a Borsra ráharapni, mert jó íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!