Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rak valaki egész borsot...

Miért rak valaki egész borsot az ételbe?

Figyelt kérdés
Van ember aki ráharap egy egész borsra és azt mondja hű de jó? Esetleg van olyan ember aki szereti keresgélni az ételben, hogy vajon merre lehet a bors?

2018. jún. 1. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

Húslevesbe csak azt teszek, nem őröltet. Mivel sokáig fő, kiadja az ízét.

Egyébként is le szoktam szűrni a levét, amikor elkészült, úgyhogy nem harapunk rá. :)

2018. jún. 1. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Én szeretek ráharapni az egész borsra, szeretem az ízét. És egyébként kicsit az ízvilága is más lesz a kajának, mintha őrölve tenném bele. Őrölt borsot is szoktam azért használni, de egészet is.
2018. jún. 1. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Vadételekben különösen jó! Lehet találgatni, hogy sörét, vagy bors?
2018. jún. 1. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én több embert is ismerek, aki vidáman elrágja a borsokat a paradicsomlevesben. Én annyira nem szeretem, inkább őrölt borsot használok. Hogy más lesz-e így az íze, finomabb-e egész borssal (ha nem harap épp rá az ember), azt nem tudom.
2018. jún. 1. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Néha elrágcsálom
2018. jún. 1. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én töltött káposztában szeretek nagyon ráharapni. Direkt keresem benne, hogy jusson egy szem a kanálba a falat mellé. Másképp jön ki az íze, mint az őröltnek. Húslevesnél pedig azon vagyunk, hogy minél tisztább legyen a színe, ezért abba nem szerencsés őrölttel megszórni.
2018. jún. 1. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

Mi egészet szoktunk beletenni a levesbe,szürésnél amúgyis kiszedjük. De más ételekbe őrölten tesszük bele.

Nekem egyik rokonom imádta szétrágcsálni az egész borsot.

2018. jún. 1. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok. Ti is írjátok a hogy a húslevesbe ezt használjátok, de senki nem eszi meg.


Ami még eszembe jutott, hogy ha ecetes halat csinálok, azt kifejezetten úgy érdemes készíteni, hogy benne vannak az egész borsok, hagyma, babérlevél. Aki nem szereti megenni egészben, na ott tényleg keresgélni kell, ha kivesz magának valaki egy adagot, mert akár a hal alján is megbújik egy-kettő úgy, hogy észre sem veszi, aki fogyasztja. Én speciel nem szeretem, de mindenkinek más az ízlése, simán összerágja, vagy lenyeli egészben. :) Nincs azzal sem gond.

2018. jún. 1. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Jobban kijön az íze, mint az őröltnél, de ha nem szereted, egy kis kocka alakú gézbe csavard bele, akkor nem kell szemezgetni.

Mi a húslevesbe is így tesszük, aki meg szereti elrágni, annak ott az egész gézcsomag, ki tudja szedni belőle.

A lányom utálta a köménymaggal készült ételeket, végül azokat is így csináltam por helyett, azóta mindent megeszik.

2018. jún. 1. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a borsos szalámit , főleg amiben egész borsszemek vannak.

A zöldborsmártás egy szép szelet grillezett hús mellé, nagyon jó.

A káposztás tészta frissen tört borssal az igazi, kifejezetten szeretek a Borsra ráharapni, mert jó íze van.

2018. jún. 1. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!