Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért nem sikerül a grízgombóco...

Mért nem sikerül a grízgombócom? Hogyan kell jól megcsinálni?

Figyelt kérdés

Már a sokadik próbálkozásom, de most is kemény lett belül:( Pedig több mint egy órát főztem a levesben. Lehet a receptem nem jó? : 1 tojás, pici só és annyi gríz, hogy lágy masszát kapjak, nedves kézzel diónyinál kicsit kisebb gombócok csinálok belőle és úgy teszem a forró levesbe.

Elő kéne főzni vízben?

Ti hogyan készítitek?


2010. jún. 15. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Fedő alatt kell főzni.

(Egy óra az baromi sok, nem főtt szét?)

2010. jún. 15. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Grízgaluskát szoktam, ált 1 tojáshoz adok grízt, mértékegységet enm tudok, szemmel látom, és én külön szoktam főzni. Kanállal kiszedem, beleteszem a forrásban lévő vízbe, és ha en jön szét, akkor elég a gríz..aztán egy idő után megnézem az egyiket kettévágva, hogy miylen...
2010. jún. 15. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát valószínűleg azért ,mert diónyi nagyságút csinálsz=) Mi is ezt a receptet csináljuk,DE! A masszából késheggyel veszünk ki egy késhegynyit=) és úgy dobjuk alobogó levesbe...ez kb 5szörösére duzzad majd meg pár perc alatt.Sokkal gusztább is egy falatnyi gombóc mint egy fél öklömnyi(nem sértésből).Szerintem próbálozz így!Nem kell előfőzni amúgy.Sok sikert
2010. jún. 15. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én főzés előtt kb. fél órával összekeverem, és hagyom állni. Pl. ha karfiol vagy zöldborsó levest készítek, miután minden benne van a fazékban, kikeverem a galuskát. Nem véletlenül írom galuskának, mert szerintem kevered a májgombóccal. galuska, vagy mokedli, a formája adja a szaggatást. Lényeg, mire megfő, megpuhul minden a levesben, a gríz is duzzad. Ha lágyabb is lenne, nem fő szét. Én teáskanál oldalával szaggatom, keskeny, hosszúkás alakban. Ha húslevesbe főzöm bele, akkor evőkanálla, vagy villával. Abban a nagyokat szeretjük, de ott is olyan ufo formája van. Valószínű, hogy a nagysága és alakja miatt marad kemény. Én a májgombócot szoktam kisebb diónyi gombócokká formálni, de ahhoz keményebb a alap is, kics gríz, sok zsemlemorzsa. Régen sokszor elszúrtam, de ellestem a trükköt, a fél óra állást, azóta isteniek a grízgaluskáim, és a májgombócaim is.
2010. jún. 15. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hiányzik belőle a zsiradék, én rendes zsírral szoktam készíteni.
2010. jún. 15. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én így készítem:1 tojás,sok búzadara,mokkáskanálnyi liszt,egy pár csepp étolaj,egy picike víz.Delikáttal,petrezselyemlevéllel ízesítem.Nem hagyom állni.Evőkanállal szoktam a levesbe szaggatni.Nagyon jó,bár néha úgy gondolom,lehetne kicsit puhább.Ismerősöm javasolta,hogy tegyek hozzá egy csipetnyi szódabikarbónát vagy sütőport,akkor nagy és puha lesz a galuska.
2010. jún. 15. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek főleg az utolsónak, ki fogom próbálni amit írtál:)
2010. jún. 15. 17:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!