Mért nem sikerül a grízgombócom? Hogyan kell jól megcsinálni?
Figyelt kérdés
Már a sokadik próbálkozásom, de most is kemény lett belül:( Pedig több mint egy órát főztem a levesben. Lehet a receptem nem jó? : 1 tojás, pici só és annyi gríz, hogy lágy masszát kapjak, nedves kézzel diónyinál kicsit kisebb gombócok csinálok belőle és úgy teszem a forró levesbe.
Elő kéne főzni vízben?
Ti hogyan készítitek?
2010. jún. 15. 16:19
1/7 anonim válasza:
Fedő alatt kell főzni.
(Egy óra az baromi sok, nem főtt szét?)
2/7 anonim válasza:
Grízgaluskát szoktam, ált 1 tojáshoz adok grízt, mértékegységet enm tudok, szemmel látom, és én külön szoktam főzni. Kanállal kiszedem, beleteszem a forrásban lévő vízbe, és ha en jön szét, akkor elég a gríz..aztán egy idő után megnézem az egyiket kettévágva, hogy miylen...
3/7 anonim válasza:
Hát valószínűleg azért ,mert diónyi nagyságút csinálsz=) Mi is ezt a receptet csináljuk,DE! A masszából késheggyel veszünk ki egy késhegynyit=) és úgy dobjuk alobogó levesbe...ez kb 5szörösére duzzad majd meg pár perc alatt.Sokkal gusztább is egy falatnyi gombóc mint egy fél öklömnyi(nem sértésből).Szerintem próbálozz így!Nem kell előfőzni amúgy.Sok sikert
4/7 anonim válasza:
Én főzés előtt kb. fél órával összekeverem, és hagyom állni. Pl. ha karfiol vagy zöldborsó levest készítek, miután minden benne van a fazékban, kikeverem a galuskát. Nem véletlenül írom galuskának, mert szerintem kevered a májgombóccal. galuska, vagy mokedli, a formája adja a szaggatást. Lényeg, mire megfő, megpuhul minden a levesben, a gríz is duzzad. Ha lágyabb is lenne, nem fő szét. Én teáskanál oldalával szaggatom, keskeny, hosszúkás alakban. Ha húslevesbe főzöm bele, akkor evőkanálla, vagy villával. Abban a nagyokat szeretjük, de ott is olyan ufo formája van. Valószínű, hogy a nagysága és alakja miatt marad kemény. Én a májgombócot szoktam kisebb diónyi gombócokká formálni, de ahhoz keményebb a alap is, kics gríz, sok zsemlemorzsa. Régen sokszor elszúrtam, de ellestem a trükköt, a fél óra állást, azóta isteniek a grízgaluskáim, és a májgombócaim is.
5/7 anonim válasza:
Szerintem hiányzik belőle a zsiradék, én rendes zsírral szoktam készíteni.
6/7 anonim válasza:
Én így készítem:1 tojás,sok búzadara,mokkáskanálnyi liszt,egy pár csepp étolaj,egy picike víz.Delikáttal,petrezselyemlevéllel ízesítem.Nem hagyom állni.Evőkanállal szoktam a levesbe szaggatni.Nagyon jó,bár néha úgy gondolom,lehetne kicsit puhább.Ismerősöm javasolta,hogy tegyek hozzá egy csipetnyi szódabikarbónát vagy sütőport,akkor nagy és puha lesz a galuska.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek főleg az utolsónak, ki fogom próbálni amit írtál:)
2010. jún. 15. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!