Nem oldódott fel az porélesztő?
Figyelt kérdés
Pizzát sütök. Csak egy 15 percre hagytam kb kelni a tésztát, amíg elkészítettem a feltétet. Porélesztőt használtam, és amikor elkezdtem kinyújtani észrevettem, hogy mint a kókuszreszelék benne van a tésztában, semmit nem változott az állaga az összegyúrás által. Ez normális?2018. máj. 28. 03:42
1/4 anonim válasza:
Nem. El kellett volna keverned a vízben, mielőtt dagasztani kezdted.
2/4 anonim válasza:
A porélesztöt hivatalosan is alaposan el kell keverni a lisztben, de a gyakorlatban sokkal jobb, ha kevés vízben feloldod és úgy adod a tésztához.
Ha még nem sütötted meg, akkor nagyon alaposan dolgozd át a tésztát, azóta ugyanis valószínüleg megszívta magát folyadékkal és már elkeverhetö.
3/4 A kérdező kommentje:
Egész életemben csak porélesztőt használtam és sosem kevertem el vízben, mint ahogy ezt sehol nem is írják. Így még soha nem jártam, meg se kelt a tészta.
2018. máj. 28. 16:25
4/4 anonim válasza:
Könnyen lehet, hogy az élesztö nem volt elég friss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!