Hogyan kell a lazacot elkészíteni? Milyen köret illik hozzá?
Sokféle köret mehet hozzá, én vegyes sült zöldségekkel eszem, mert nekem az a tökéletes.
Megsütöm egy serpenyőben pár perc alatt, valamikor megsózom (már nem emlékszem, mikor, igen ritkán eszem lazacot, de szerintem nekem mindegy) és ennyi. A lazac finom, feleslegesnek tartom a speckóbb dolgokat, ha rólam van szó, hisz ennél tökéletesebb számomra úgysem lesz.
Frissen a legjobb megsütni, de másnap is még el lehet készíteni.
Olyan köret illik hozzá amilyet szeretsz.
Én sült krumplival szeretem vagy petrezselymes krumplival.
Jól megy hozzá a mártás, öntet. Kapor mártás, sajt mártás, vaj mártás, besamel mártás, kéksajt mártás, stb.
A lazacot először bőrével lefelé sütjük, olaj és vaj keverékén. Oldalanként olyan 2-3-percig. A bőrét jó ropogósra sütjük.
Ha ilyen fehér dolog jön ki a halból sütés közben az a kicsapódott fehérje, akkor már a hal túl lett sütve, de az sem baj. Akkor is finom és ehető.
Nekem, ez a nagy kedvenc receptem a lazachoz:
Ha már az 5. említette a mártást, nekem a kedvencem a különböző halsteak-ek mellé:
Feta sajt, natúr joghurt (fetából kicsit kevesebb, mint a joghurtból, mert nagyon sós) citromlé, fokhagyma, kis őrölt bors, apróra vágott petrezselyem. Ezeket jól összekeverjük. Legközelebb próbáld ki hal mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!