Annyi muffinrecept van. De mégis melyik a tuti?
Nekem ez a kedvencem!!!
Csokis Muffin :D:D:D
Hozzávalók:
3 tojás,
3/4 bögre cukor,
1 bögre finomliszt,
vaníliás cukor,
fél zacskó sütőpor,
10 dkg vaj,
egy tábla csoki
Elkészítés:
A vajat keverd ki a cukorral.
Ha túl kemény, akkor mikróban meg is melegítheted, de ne essen szét!
Add hozzá egészben a tojásokat, majd adagold hozzá apránként a sütőporos lisztet.
Tedd bele a feldarabolt csokit is.
Vegyél elő papírformácskákat, és adagold bele a tésztát úgy, hogy 3/4-ig érjen.
Előmelegített sütőben süsd 15 percig, természetesen muffin sütő tepsiben.
Sztracsatellás muffin (mi egyik kedvencünk :) )
Hozzávalók:
* 15 dkg liszt
* 10 dkg darált mandula
* 10 dkg csokireszelék
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 dl olaj
* 10 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 tojás
* 15 dkg krémsajt (mascarpone)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze egy tálban a lisztet, a mandulát és a sütőport. Egy másik tálban keverd habosra az olajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Utoljára keverd bele a krémsajtot is, majd a csokireszeléket. Most keverd össze a két tál tartalmát, majd oszd el a tésztát 12 muffinformába. Süsd 25 percig.
Megjegyzés:
A cukor mennyisége ízléstől függ, úgyhogy néha kóstolgatni kell a tésztát.
Joghurtos muffin (én imádom mindenféle joghurttal. tök vicces, ha színes joghurtot teszel bele, áfonyásból van olyan, és szép kék lesz! :D)
Hozzávalók:
* 1 pohár joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
* 2 joghurtos pohár liszt
* 1,5 joghurtos pohár cukor
* 0,5 joghurtos pohár olaj (szűken)
* 3 db tojás
* fél csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* reszelt citromhéj
* csipet só
* gyümölcs ízlés szerint
* szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
Egy keverőtálban megoldható a süti kikeverése: a pohár joghurtot beleöntöm a tálba, majd a joghurtos dobozt kimosom, kitörlöm, és a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltöm a lisztet, a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, olajat (azért a legvégén, hogy közben ne kelljen kimosni a dobozt), és a 3 tojást, reszelt citromhéjat, sót. Csomómentesre kikeverem. A masszával félig megtöltöm a muffinformákat (amit előtte vagy kivajazok vagy muffin papírral kibélelek). A muffin forma 3/4-ig megtöltöm a formát, a tetejére mehet egy kis gyümölcs, és szeletelt mandulát szórok. 6-os fokozaton 20-25 percig sütöm (tűpróba!)
Megjegyzés:
Az ötlet a joghurtos poharas piskótából származik, de úgy látom, még senki sem próbálta ki muffin változatában. Lehet durvára vágott dióval, csokival, aszalt gyümölccsel, mazsolával készíteni. A joghurt íze egyáltalán nem érezhető a kész sütin.
én kedvenceim (nem lehet elrontani szerintem, nekem elsőre istenien sikerültek) :
Lekváros muffin:
15 dkg cukor
2 db tojás
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg lekvár (bármilyen jó, nálunk a szilvás és a barackos a kedvenc)
3 evőkanál gyümölcslé
A csokit+vajat megolvasztjuk, majd félre rakjuk,hogy kihűljön.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a lekvárt és a gyümölcslevet. Összekeverjük és hozzáadjuk a csokis vajas masszát (ha már nem forró). Legvégül belekeverjük a lisztet és a sütőport.
Az egészet összekeverjük és kb. 150-180 fokon, előmelegített sütőben megsütjük (kb 20 percig tart).
A közepébe lehet tenni még lekvárt,vagy gyümölcsöt,úgy még finomabb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!