Már nem tudom mit főzzek. Minden olyan drága. Adjatok
ötleteket. Ti mit főztök otthon?
Figyelt kérdés
Nálunk már 3. napja csirke pörkölt van tésztával mert most a csirke farhát, comb volt olcsó. Olyan kaja kéne ami 2 napot legalább kibír három személynek és nem a legdrágább alapanyagok kellenek hozzá. Már kifogytam az ötletekből. Rakott karfiol és rakott kel kizárva mert a párom utálja:S
paprikás krumpli, tojásos nokedli, káposztástészta, krumplistészta, "hamis" székelygulyás (kb. fél kiló húsból főzök pörköltet, arra borítom a kilónyi savanyúkáposztát, kicsit utánafűszerezem és összefőzöm. Olcsó és hatalmas adag, a fagyasztást is bírja), főzelékek (feltétnek főzeléktől függően mehet főtt tojás, tükörtojás, fasírt, sült virsli, sült lecsókolbász, stb.)
2010. jún. 14. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Ha szeretitek a pörkölteket, lehet csinálni borsóból, zöldbabból, karfiolból is. Megcsinálod a pörköltalapot (olajon hagyma majd pirospaprika), rá a zöldséget, aztán felengeded vízzel és megfőzöd. Én nokedlival szeretem, de tésztával is jó bármelyik.
Vagy a kakukkfüves krumpli is nagyon finom. Apró kockára vágsz és olajon megdinsztelsz egy nagy fej hagymát, a krumplit ujjnyi széles csíkokra vágod, jénaiba teszed, a hagymához hozzákeversz kakukkfüvet, szétnyomott fokhagymát, majd az egészet összekevered a krumplival, ráöntesz 2 dl tejszínt, és betolod a sütőbe. Mennyei kaja lesz belőle.
2010. jún. 14. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Köménymagleves (rántással) és bele kockára vágott, piritott kenyérkocka. Tejbegriz, fahéjas hintéssel. Kukoricaliszt gombóc, köretnek zöldsaláta. Nyersen reszelt burgonya, összekeverve liszttel, csipetnyi sóval, lapos kis pacsita, villával nyomkodva, forró olajban kisütve. Nagyon szegények voltak nagymamáék, ezek az ő receptjei. Mindegyik garantáltan olcsó és finom.
2010. jún. 14. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
Nem kell ezeket a kőgazdag celebes főzőműsorokat utánozni, amikor annyi jó kis régi magyar recept van. Ezeket falun még tudják, a városokban csak azok, akik ezeken nőttek fel.
Tojásos erdei gomba, savanyított gomba, rántott gombafejek, erdei szamóca a nagy, de íztelen szamóca helyett, bodzavirág szörp stb.
2010. jún. 14. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
Ha van horgász a családban és tud hozni ezüstkárászt (kisebbeket), akkor sült hal. Lekaparod a pikkelyeket és kiszeded a belsejét (undormány munka), jól kimosod, mindkét oldalán bevagdalod, aztán besózod, hagyod állni. Egy lapos tányérba lisztet keversz össze piros paprikával, ebbe forgasd bele és forró olajban süsd ki. Nagyon finom és egészséges.
2010. jún. 14. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
Koratavasszal lehet töltött káposztát készíteni, de káposztalevél helyett a martilapu levelével. Aki nem bírja a káposztaféléket, ez is megeheti.
2010. jún. 14. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
Rakott burgonya tojással, sütőben kisütve.
2010. jún. 14. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
grízestészta lekvárral,hagymáskrumpli salival,fokhagymával bedőrzsőlt farhát,tojásosnokedli,ha ebből marad,lehet csinálni másnap hozzá pőrkőltet,fokhagymaleves kenyérkockával,palacsinta,rizseshús farhátból,tojáspőrkőlt,kelt tésztából bodagok,tepertővel,kolbásszal,vagy sonkával ...rengeteg olcsó kaja van
2010. jún. 14. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
Csinálsz paprikás krumplit 1 kicsit több vízzel,amikor már majd nem kész szaggatol bele nokedlit.Nagyon finom:)
Vagy a farhátot tepsibe sütöd,delikátozva borsozva.Sültkrumplival,vakaróval is nagyon jó tud lenni:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!