Melyik a jobb? Paprikás krumpli nokedlivel, vagy Krumplis tészta?
Jelentem 10-es, nem csak a romáknál eszik így.
Én Sváb gyökerekből nőttem és bizony nálunk is eszik nokedlivel.
Bár lehet, hogy nálunk nokedlivel eszik , a romáknál meg nokedlival.
:)
Most ha azt mondja valaki, hogy a krumplis tésztát meg hagyma nélkül csinálja, akkor beledőlök a kardomba.
:)
Egyébként divat nálatok a krumplis tésztát odakapatni egy kicsit, hogy enyhén elszenesedjen ?
Kruszt-nak mondta mindig öreganyám...
Pàroméknál az a szokás, hogy a másnapos/harmadnapos krumplistésztát vajon összepirítják addig, amíg egy sült krumplistészta korongot nem kapnak. Úgy is finom.
És teszünk bele hagymát. :)
#11
10 vagyok
Bizony ám, hogy divat! Úgy az igazi, a pirított, finom kis kérgével.
Ahogy a Smarnit/Császármorzsát/Kaiserschmarrn-t is! :)
A krumplis tésztát én is lepirítom, na nem szenesre. Szeretem azt az odasült ízt.
Végül Paprikás krumpli lett nokedlivel és hagyományos ecetes fejes salátával.
#14
Nagyon megkívántam, hétfőn az lesz a kaja!
Kösz a tippet!:)
12-es
Nálunk már a frissen elkészültet is odapirítjuk.
Ott állnak a fazéknál az éhes emberek és azt várják, hogy legyen már olyan része ami megpirult, azt gyorsan kikapják, aztán megy tovább a pirítás.
Ki ki a sajátját betermeli és megint beállnak a sorba.
:D
#11
Smarni ????
Te sem vagy színtiszta Magyar... :)
Néha én is így mondom, de nem mindenki érti.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!