Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a kedvenc sütireceptetek?

Melyik a kedvenc sütireceptetek?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, csinálok egy receptfüzetet felnőttkoromra, hogy csak elő kelljen venni, ha valamit sütni szeretnék. Van is pár receptem, viszont ez elég kevés, szóval szeretnék ötleteket gyűjteni tőletek :) mindenféle jöhet
2018. máj. 1. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
a fantás szelet
2018. máj. 1. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Sok kedvenc süti receptem van a nosalty oldaláról, amiknek nagy sikere szokott lenni. Meg amúgy is csak innen tudok linkelni, mert ezek vannak lementve a gépre :) Pár példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. máj. 1. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Hú, köszi mindkettőtöknek. Az a tejfölös nagyon megtetszett
2018. máj. 1. 21:19
 4/9 anonim ***** válasza:

[link] [link]


[link]


[link] [link]



[link]


[link]


hirtelen ennyi jutott eszembe

2018. máj. 1. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem ez a süti az, amit bármikor elkészítek.

Azért kedvenc, mert egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, sokáig eláll, minden gyümölcs jó hozzá (kijavított meggy,cseresznye, sárgabarack, körte, szilva,vagy ami otthon van), de akár meg is tölthető lekvárral.


Kefíres kevert sütemény


Hozzávalók a (kefíres pohárral mérve)


1 db 175 gr-gr-os kefír 1 pohár cukor 0,5 pohár olaj 2 db tojás 2 pohár liszt 1 púpozott teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 csipet só 2 db savanykás alma (vagy 2 csésze idénygyümölcs)


Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, alsó-felső sütés (hőlégkeverés nélkül). Egy 20x30 tepsit kivajazunk, kilisztezünk.

Az almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A kefires pohárral kimérjük a hozzávalókat.

Egy keverőtálba tesszük a kefirt, a tojást, az olajat és a cukrot. Összekeverjük.

A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

A folyékony keverékbe szitáljuk és gyorsan összekeverjük. Nem kell sokáig keverni, csak amíg nincsenek benne lisztcsomók.

Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk az almakockákat.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi, vagy a tetejét enyhén megnyomva rugalmas.

Amikor kihűlt, kockára vágjuk.

2018. máj. 1. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez a legújabb kedvencem.

[link]

2018. máj. 1. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha gyorsan kell valami édesség

Gyors túrós süti

Avagy pillekönnyű sütemény, könnyedén.

Én imádom a túrós dolgokat, minden variációban rajongok értük: sósan, édesen, krémben, tésztán, sütiben, sütin. De ez???!!! A leg-leg kedvenc mostantól. Az egyszerűen nagyszerű korona kivívója nálam.


Az öt perc pedig a munkát takarja…


A mérce egy 2,5 dl-es bögre


Hozzávalók:


– 50 dkg túró

– 1 nagy dobozos tejföl (450 g)

– 10 dkg puha vaj

– 6 tojás

– háromnegyed bögre liszt

– bő fél bögre cukor

– 1 csomag sütőpor


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23x30-as).

3. Ezután tűpróbáig sütjük, kiemeljük papírostól a tepsiből, és öt perc múlva porcukorral jól meghintjük, és már szeleteljük is. Ki ne hagyjuk forrón, vétek lenne 🙂

2018. máj. 1. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem az alábbi recept a kedvenc.


OSTYÁS ŐZGERINC


HOZZÁVALÓK:


25 dkg vaj

20 dkg porcukor (lehet kevesebb is, ízlés szerint)

2 csomag főzős pudingpor(lehet 2 csokis, vagy 1 csokis 1 vaníliás)

2 tojás elhabarva

2 ek kakaó

1 marék mazsola, vagy zselés cukor, lehet dió is, magvak stb.

6 lap ostya kicsire (de nem morzsásra) összetörve


ELKÉSZÍTÉS


Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral, belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan a tojásokat. Alaposan elkeverjük, majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát. Nagyon jól elkeverjük, hogy az ostyát mindenütt érje a krém. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával {a szélén jócskán túlérjen a fólia} és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva. Fakanállal jól lenyomkodjuk, majd az alufólia széleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk. Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható.

2018. máj. 2. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) lesz miből válogatni
2018. máj. 2. 18:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!