Milyen fehérjeforrások vannak, amik nem állati eredetüek, nem szója és nem bab?
Kérek mindenkit, aki tud segíteni, adjon tippeket, hogy mit is ehetek. A felsoroltak részben életmód, részben pedig túlérzékenység miatt kizártak.
Köszönöm a segítséget!
Olajos magvak, gabonák, zöldségek és végül a gyümölcsök, ez utóbbiban azért már nem szokott sok lenni, de egyeseknél azért így sem jelentéktelen.
Ha csak a babot kell kerülnöd, a többi hüvelyest nem, az segít, de nem gond, ha nincs így, mert a többi zöldség akkor is ott van s ha fehérjében szegényebbek is, kalóriával is ez a helyzet, így sokkal többet tudsz enni belőlük. Hmmm, utánanéztem, karfiollal kevesebb kalóriában tudsz bevinni fehérjét, mint hüvelyesekkel és speciel nekem jobban is ízlik. Az aminosavprofilt nem tudom fejből, de úgyis az a jó, ha szép változatosan eszel.
Köszi a válaszokat.
A többi száraz hüvelyes is kiesik (ezt nem írtam, elnézést) és táplálék-kiegészítöket sem akarnék fogyasztani.
Mivel aránylag kevés kalóriát (1500-1700 közt) fogyasztok, ezért eleve nem egyszerü a helyzet.
Mindent összeszedve csak 30-35 g fehérjét sikerül naponta bevinni és ez nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!