Azt mondják, hogy a steaket pihentetni kell 5 percig elkészülte után, hogy szaftos maradjon. De ha egyszer kihűl?
Figyelt kérdés
Az elmélet, hogy a felszín közelébe kiszoruló szaftot 5 perc alatt visszaszívja a hús. Így ha felvágod, nem folyik annyira, nem lesz tócsa a tányéron, benne marad a húsban.
Na de egy véres / médium rare steak csak 55-60 fokos belül, nem 70. Az a 10 fok nagyon is érződik, mivel ha 5 percig pihentetek egy véres steaket, már csak langyos lesz, mire nekilátok enni. Ha frissen, 1-2 perc után eszem, akkor meg tökéletes hőmérsékletű, de folyik.
Ti hogy csináljátok? Meleg tányér? Alufólia? Langyos sütőben pihentetitek? Holnap steaket csinálok és végre jól akarom.
2018. ápr. 14. 16:49
2/2 anonim válasza:
Én le szoktam fedni alufóliával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!