Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok mondani olyan ételt,...

Tudnátok mondani olyan ételt, amivel keveset kell foglalkozni, "elkészíti magát" és másnap is finom?

Figyelt kérdés
Általában mikor másnapra kell valamit csinálnom, akkor fasírt vagy ilyesmi szokott lenni, de most nincs kedvem hosszasan gyúrni a kis gombócokat. Tehát legjobb lenne valami olyasmi, amit csak összekészítek és bedobom a sütőbe.
2018. ápr. 9. 10:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

A fasirtot is be lehet tenni a sütöbe (rúd formában) és megsül "magától".


De majdnem minden étel olyan, hogy nem kell örizni, csak odatenni és egy idö múlva kész.


Ezen kívül alig van olyan étel, amit ne lehetne jó ízüen emgenni másnap is.

2018. ápr. 9. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

[link]

a kedvencem :)

2018. ápr. 9. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
76%

A ma felkapott néven konfitált hús sem időigényes.

Ha lusta vagy időhiányos vagyok, akkor csupasz kézzel kissé megütögetett hússzeleteket teszek tepsibe, sok zsírral, s alacsony hőfokon hagyom (75-80 fok bőven elég),

Sokáig készül el, d elvan magában, s puha, omlós lesz.

Persze fűszerezem is kissé, de nem túl erősen.

Hasonlóan burgonyaköretet is készítek. Megtisztítom, kockára vágom, meglocsolom olajjal, fűszerezem, s mehet az is a sütőlemezre.

2018. ápr. 9. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Levesek.
2018. ápr. 9. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
35%
Vegyel egy multicooker, azzal nem kell foglalkozni, csak bele tenni as hozzávalókat
2018. ápr. 9. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Sólet konzerv.:)


Viccet félretéve, minden étellel kell valamennyit foglalkozni, nincs mese.

Csinálj "egybefasírtot", vagy elegánsabb nevén Stefánia vagdaltat és azt sütheted sütőben!

2018. ápr. 9. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
A nem kell vele foglalkozni alatt kb. a sült csirkecombot értettem, amire csak rászórom a fűszereket és mehet be a sütőbe. De az másnaposan szerintem nem olyan jó.
2018. ápr. 9. 13:44
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

Másnaposan a korhelyleves jó.

Írtam a konfitált húsról és a sütőben sült burgonyáról.

De rántott húst is készíthetsz kevés munkával sütőben.

Vagy szinte minden egytálételt pl. cserépfazékban.

2018. ápr. 9. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Bosnyák csupor


Hozzávalók :


Borjú, marha és/vagy birkahús (elvégre mohamedán vallásúak a bosnyákok), én marhalábszárból készítem, de semmi hártyázás, csak kockázás! egy kis birka igen jó mellé!!!! - érdemes 1 kg-ból kiindulni, másnap még finomabb


Egy egész fej fokhagyma, 1-2 hagyma, (az egyik lilahagyma is lehet!), 1-2 színes és húsos paprika (nem baj, ha eltréő színűek, szebb a tányéron), 1-2 és paradicsom felkockázva (én 1-2 ek paradicsompürét sem sajnálok hozzá!)


Leveszöldség, legalább fehér és sárgarépa, de paszternák, zeller is jó bele, kevés kaposzta.


Pár szem krumpli felkockázva (én fejenként egy krumplit legalább belevágok + 2 darabot a váratlan vendégnek)

Fűszerek: só, csípős paprika, édespaprika, bors, borókabogyó,1-2 szem szegfűbors. Zöldfűszer is kell hozzá, leginkább petrezselyemzöld, zellerzöld egy csokor fele (a másik fele jó lesz a tálaláshoz!).


Csípős paprika: jóféle bogyiszlói, vagy hosszú, csípős zöldpaprika kell hozzá!


Ennyi belevalóhoz kell legalább másfél liter víz, és 1-2 dl bor.


Elkészítése lustán:


1. A cserép aljára egy kis olajat öntök


2. A felkockázott húst és a felaprított zöldségféléket (krumpli kivételével) beleöntöm.


3. Fűszerezem: sózom, borsot szórok rá, meghintem egy késhegynyi szegfűborssal, beleszórok egy pár szem egész borsot, opcionálisan borókabogyót , zöldfűszert vágok bele.


3. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Ha van bor, akkor itt a helye annak is!


4. Egy órát lefedve párolom, a sütőben 180-200 fokon.


5. Aztán leveszem a fedelét, hozzáadom a krumplit.

Visszateszem a sütőbe – még egy fél órára.

A bosnyák csupor sűrűsége a magyar gulyásleves és a pörkölt között van.

A bosnyákok savanyítva eszik - az asztalra friss kenyeret, tejfölt vagy joghurtot és ecetet tesznek mellé.

2018. ápr. 9. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel


A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.


Hozzávalók

4 adag

2 padlizsán

2 cukkini

4 paradicsom

1 fürt koktélparadicsom

4 hagyma

4 szelet tarja

6 szem újkrumpli

friss rozmaring

friss zsálya

1 citrom

olívabogyó


Elkészítés

A cukkinit és a padlizsánt nagyobb kockákra vágjuk.

Egy hagymát felszeletelünk.

Az újkrumplit fél centis karikákra szeleteljük, és a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Az összes feldarabolt zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk olívaolajjal.

Rozmaringot és zsályát tépkedünk rá, valamint három-négy szelet citromot is közé teszünk.

A zöldségágy tetejére fektetjük az előzőleg sózott, borsozott és olívaolajjal meglocsolt tarjaszeleteket.

200 C fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük.

2018. ápr. 9. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!