Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Porból készült mexiói chilis...

Porból készült mexiói chilis babhoz ha adok egy kis tejfölt, szerintetek?

Figyelt kérdés
Soha nem szoktam por alapú bázisokat venni,gondoltam kipróbálom ezt a Maggi chilis babot.Azért én dinszteltem egy kis hagymát alá,úgy csináltam meg,meg kevesebb vizet is öntöttem hozzá szerencsére,mert akkor nagyon híg lett volna,tettem hozzá kukoricát,babot lecsepegtetve,de olyan fura picit.Erősnek erős,gondolom ez volt a legkevesebb amit beletehettek,ha egy kis tejfölt hozzákeverek,az jó lenne ? Megígértem valakinek hogy viszek neki belőle,most nem tudom mit csináljak.Van rizs,spagetti tésztám,melyikhez illene ? Mert ha rakok bele tejfölt,ahhoz a rizs szerintem nem lesz jó.Ti hogy oldanátok meg ? Egyenlőre pőrén van,nem raktam bele tejfölt,de kellene egy kombó hogy vigyek ebből másnak.
2018. márc. 24. 10:28
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Semmi keresnivalója a tejfölnek benne.

Ennyi erővel tejszínhabot is nyomhatnál a tetejére...

2018. márc. 24. 10:41
 2/5 bumbi02 ***** válasza:
39%

A tejföl tökéletes választás hozzá. Aki azt írja, hogy semmi köze nincs hozzá, nézzen utána a mexikói konyhának. Bár a chilis bab inkább texmex, az ízvilághoz mégis megy a tejföl. Én az elkészült csilisbabhoz mindig teszek egy kanál tejfölt, nagyjából ugyanannyira jól passzol hozzá, mint a jókai bablevesbe. Arról nem beszélve, ha csípősség miatt akarod beletenni, a tejföl mindig enyhít rajta. (A tejtermékek többsége enyhíti a csípősséget, mert a bennük található kazein nevű protein oldja a kapszaicint.)

És hidd el, ugyanannyira jó lesz hozzá a rizs. Én épp most főzöm ugyanezt, csak nem por alapból. Lime, koriander, kömény, lilahagyma, csili, TEJFÖL és rizs!:) No meg egy csipet fahéj.

2018. márc. 24. 11:19
 3/5 anonim válasza:
59%

En igy keszitem

Hagymat uvegesre piritom

Ra a daralt hus

Delikat,bors,paprika

Felontom pici vizzel

Kukorica levevel egyutt

Bab

Es ra a chikis bab por

Osszefo es rizzsel talalom

2018. márc. 24. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
68%
A chilis babba én nem teszek tejfölt. A por alapú is jó, a Maggis-nak teljesen jó íze van. Mi friss kenyérrel esszük. Egyébként jól készítetted, kell alá a hagyma.
2018. márc. 24. 12:14
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Miért fura? Mi a baj vele? Miért akarod kutyulni?

A tejföl egyébként illik a chilis babhoz, de rizs meg spagetti tészta??? A chilis bab magában az étel, nem kell hozzá köret, főleg nem rizs, fúj...

Szerintem csak úgy, ahogy van, rakd a dobozba és vidd el a valakinek, gondolom tejföl van nála is otthon, vagy ha nincs, akkor vidd azt is, aztán majd tesz hozzá, ha akar.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor esetleg pár szelet FRISS kenyér elmegy mellé, de tészta meg rizs semmiképp.

2018. márc. 24. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!