Porból készült mexiói chilis babhoz ha adok egy kis tejfölt, szerintetek?
Semmi keresnivalója a tejfölnek benne.
Ennyi erővel tejszínhabot is nyomhatnál a tetejére...
A tejföl tökéletes választás hozzá. Aki azt írja, hogy semmi köze nincs hozzá, nézzen utána a mexikói konyhának. Bár a chilis bab inkább texmex, az ízvilághoz mégis megy a tejföl. Én az elkészült csilisbabhoz mindig teszek egy kanál tejfölt, nagyjából ugyanannyira jól passzol hozzá, mint a jókai bablevesbe. Arról nem beszélve, ha csípősség miatt akarod beletenni, a tejföl mindig enyhít rajta. (A tejtermékek többsége enyhíti a csípősséget, mert a bennük található kazein nevű protein oldja a kapszaicint.)
És hidd el, ugyanannyira jó lesz hozzá a rizs. Én épp most főzöm ugyanezt, csak nem por alapból. Lime, koriander, kömény, lilahagyma, csili, TEJFÖL és rizs!:) No meg egy csipet fahéj.
En igy keszitem
Hagymat uvegesre piritom
Ra a daralt hus
Delikat,bors,paprika
Felontom pici vizzel
Kukorica levevel egyutt
Bab
Es ra a chikis bab por
Osszefo es rizzsel talalom
Miért fura? Mi a baj vele? Miért akarod kutyulni?
A tejföl egyébként illik a chilis babhoz, de rizs meg spagetti tészta??? A chilis bab magában az étel, nem kell hozzá köret, főleg nem rizs, fúj...
Szerintem csak úgy, ahogy van, rakd a dobozba és vidd el a valakinek, gondolom tejföl van nála is otthon, vagy ha nincs, akkor vidd azt is, aztán majd tesz hozzá, ha akar.
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor esetleg pár szelet FRISS kenyér elmegy mellé, de tészta meg rizs semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!