Anyukák, javasolnátok könnyű vacsoraötleteket hétköznapokra?
Egy 5 éves kisfiú és egy 3 éves kislány anyukája vagyok. Egészséges alapanyagokkal, egészséges ételekkel táplálkozunk. Nem akarok esténként órákat tölteni a konyhában, azt az értékes időt inkább a gyerekeimmel és a férjemmel tölteném.
Köszönöm a tippeket.
Köszi a konstruktív hozzászólásokat.
A bundáskenyeret nem szeretik, nem is sajnálom, hogy nem esznek olajban tocsogó kenyeret.
A pikírtségemmel a kommentekre reagáltam.
Hidegétel, szendvics, joghurt, zabpehely / zabkása, gyümölcs.
Levesek esetleg, könnyű összedobni.
Töltött zöldség sütőben: cukkini, padlizsán.
Zöldségek/rizs grillcsirkével/hallal.
Mi ilyesmiket szoktunk enni és egyikkel sem töltök el fél óránál többet, a többi idő maximum amíg várjuk hogy megsüljön/főjön.
Nálunk szinte majdnem mindig hus + köret van. Sütőben sütve, serpenyőben sütve, párolva. Könnyű elkészíteni és egészséges. Lehet rakottan egytálételnek.
Pár pl:
Tojásos csirke krumplipürével
Rizibizi natúr csirkemellel
Ma pl. hal sütőben sütve van rizzsel.
Szeretjük még a paradicsomos csirkecombokat is.
Ezek általában fél óra alatt megvannak + a sütés idő, de akkor nem kell ott állni felette.
Ratatouille, natúr csirkemell gombamártással, köretnek spárga, lencse, csicseriborsó, zöldségek párolva vagy sütve nagyon hamar készen vannak.
Ha hideg vacsi akkor szoktam készíteni lencs meg padlizsánkrémet, nagyon finomak pirítóssal.
Nálunk nagyon mennek a krémlevesek is.
Nyugodtan adhatsz a gyerekeknek bundás kenyeret nem kell, hogy az olajban tocsogjon. Süsd meg gofri sütőben.
Sajtos gofrit is készíthetsz vacsorára a sajt mellé a tésztába tehetsz zöldségeket felvágottat.
Egyszer -egyszer kis bűnözés belefér házi hamburger. Készíts ki mindent amit belepakolhatnak egy asztalra kechap,mustár ,majonéz és hagyd ,hogy ők készítsék el maguk a saját burgerüket. Ez egy jó móka nekik .. Ja annyi, hogy olyan pólót adj rájuk ami nyugodtan foltos lehet. Hot-dogot ugyan így adhatsz nekik.
De te is , amilyen stílusban válaszolgatsz!
Ha nem lenne internet, kitől kérnél tanácsot ?Tényleg csak idegenekre számíthatsz ?
Egy kétgyermekes anyának kötelessége tudni, hogy mit adjon a gyermekeinek.
Nem vitte el a cica a nyelvüket, így meg is tudják mondani, hogy mit szeretnének vacsorázni.
Nyugodtan dühönghetsz a válaszomon, és a viszontválaszodra is fel vagyok készülve, szóval bátran !
Régen volt szex, Kérdező? Vagy mi ez a stílus?
Nem csoda, ha semmit nem mondanak otthon a "mit szeretnétek vacsorára?" kérdésre, gondolom ott is előjön belőled a házisárkány, aztán indulhat mindenki a sarokba büntibe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!